Je Djokovič největším sportovcem v historii?

Je Djokovič největším sportovcem v historii?

Novak Djokovic, tenisový šampion, nedávno vyhrál další velký turnaj a vrátil se na post světové jedničky. S tímto vítězstvím vyrovnal absolutní rekord Margaret Courtové v počtu grandslamových titulů. Tato úspěšná série výher vyvolala otázku, zda je Djokovic kandidátem na prestižní titul nejlepšího sportovce bez ohledu na odvětví či pohlaví.

Na tuto otázku Djokovic odpověděl: „Nechám to na vás a na ostatních, jestli si zasloužím být součástí této debaty.“ Dodal také, že kdyby nebyl ze Srbska, byl by již dávno oslavován, zejména na Západě. Tyto slova však nebyly vysloveny na tiskové konferenci se zahraničními novináři a neobletěly celý svět.

Djokovic dále prohlásil, že je hrdý a vděčný za to, že pochází ze Srbska. Podle něj jsou všechny jeho úspěchy ještě sladší a naplňující právě kvůli jeho původu. Djokovic se také zamyslel nad svými dětskými sny, které byly vzdálené a nepravděpodobné. Přesto se mu podařilo stát se vítězem Wimbledonu a nejlepším tenistou na světě.

Djokovicova tenisová genialita, vynikající fyzická kondice a touha neustále se zlepšovat a držet krok s mladšími generacemi ho činí favoritem na grandslamové tituly i v budoucích letech. Mnoho tenisových osobností, včetně Martiny Navrátilové a Andyho Murrayho, je přesvědčeno, že Djokovic bude i nadále dominovat.

Andy Murray řekl: „Nemyslím si, že to bylo naposledy, co Novak vyhrál grandslam.“ Podle něj je na mladých hráčích, aby na Djokovice tlačili a snažili se ho předstihnout, ale zdá se, že to nebude tak snadné. Navrátilová dodala, že Djokovic je dokonalým profesionálem a stále má oheň a touhu být lepší. Oba tenisoví šampioni věří, že Djokovic vyhraje ještě několik grandslamů.

Novak Djokovic je tedy nejen světovou jedničkou v tenise, ale také se stává silným kandidátem na titul nejlepšího sportovce v historii. Jeho úspěchy a neustálé zlepšování ho staví do pozice favorita na další grandslamové tituly a jeho příběh ještě není ani zdaleka u konce.