Skoky do výšky z Starého mostu: Neohrožení jedinci opět předváděli své dovednosti

Skoky do výšky z Starého mostu: Neohrožení jedinci opět předváděli své dovednosti

Skoky ze Starého mostu jsou jednou z nejvýznamnějších tradic v Bosně a Hercegovině. Tento most, který se klene 29 metrů nad hladinou řeky Neretvy, je jedním z nejznámějších památek v zemi a je dokonce zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Skoky ze Starého mostu mají tradici dlouhou téměř půl tisíciletí.

Od roku 2015 jsou skoky ze Starého mostu součástí seriálu extrémních skoků do vody. Tento závod přitahuje nejlepší skokany ze všech koutů světa, kteří soutěží o titul nejlepšího skokana do vody. Letošní klání bylo napínavé a plné vzrušení.

V ženské kategorii se letos stala vítězkou Molly Carlsonová z Kanady. Její skok byl opravdu úžasný a můžete si ho prohlédnout ve videu v čase 00:26. Molly tak ukončila vítěznou šňůru Australanky Rhianny Ifflandové, která vyhrála sedm předchozích podniků série za sebou. Třetí místo obsadila Američanka Eleanor Smartová.

V mužské kategorii se premiérového triumfu dočkal Španěl Carlos Gimeno. Jeho skok byl neuvěřitelný a můžete si ho prohlédnout ve videu v čase 01:23. Druhé místo obsadil Rumun Catalin Preda, který také předvedl skvělý výkon (00:57). Bronzovou příčku získal Aidan Heslop z Velké Británie.

Celkové pořadí seriálu vede mezi muži Constantin Popovici z Rumunska a mezi ženami Rhianna Ifflandová. Oba jsou skvělými skokany do vody a jejich výkony jsou opravdu úchvatné.

Seriál extrémních skoků do vody vyvrcholí závěrečným závodem, který se koná 19. listopadu v novozélandském Aucklandu. Tento závod slibuje ještě větší vzrušení a napětí, a fanoušci se na něj opravdu těší. Skoky ze Starého mostu jsou jedinečnou událostí, která spojuje historii, kulturu a extrémní sport dohromady.