Belgický cyklista utrpěl vážné zranění po autonehodě a byl na místě resuscitován.

Belgický cyklista utrpěl vážné zranění po autonehodě a byl na místě resuscitován.

Jezdec stáje Jumbo-Visma, který byl jedním z pomocníků Jonase Vingegaarda při jeho úspěšné obhajobě titulu na letošním Tour de France, se stal obětí vážné dopravní nehody. Podle belgických médií musel být na místě havárie oživován a následně byl v bezvědomí převezen do nemocnice.

Podle vyjádření policejního mluvčího musel být jezdec resuscitován a ve stavu ohrožení života byl převezen do nemocnice. Jeho těhotná manželka, která seděla vedle něj, vyvázla bez zranění, ale byla také převezena do nemocnice.

Sedmadvacetiletý Van Hooydonck podle prvních výsledků vyšetřování havárii způsobil poté, co se mu za volantem zřejmě udělalo náhle nevolno. Na křižovatce v obci Kalmthout severně od Antverp projel na červenou a vrazil do několika aut čekajících na opačné straně.

Další tři lidé včetně jednoho dítěte při nehodě utrpěli lehčí zranění, do karambolu bylo zapleteno pět vozidel.

Tato tragická událost připomíná důležitost dodržování dopravních pravidel a zodpovědného chování za volantem. Nehody způsobené nedbalostí mohou mít vážné následky nejen pro viníka, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. Je třeba si uvědomit, že každý máme odpovědnost za své jednání na silnicích a měli bychom se vždy snažit minimalizovat riziko nehod.

Doufejme, že jezdec Jumbo-Visma se brzy zotaví a bude moci pokračovat ve své cyklistické kariéře. Tato událost nám připomíná, jak křehký je život a jak důležité je chránit sebe i ostatní na silnicích.