Slavia fotbalisté zahájí účast v poháru v Mariánských Lázních, Sparta se utká s Žižkovem.

Slavia fotbalisté zahájí účast v poháru v Mariánských Lázních, Sparta se utká s Žižkovem.

Ve třetím kole MOL Cupu se utká pět prvoligových klubů. Mezi nimi jsou český mistr Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905, kteří se účastní kvalifikace evropských pohárů, a Liberec, který vyhrál ligovou nadstavbovou skupinu minulé sezony.

Slavia měla velmi příznivý los. Jako jeden ze dvou prvoligových klubů dostala soupeře z divize. Pražané se utkají s týmem Mariánské Lázně, který postoupil do 3. kola a dosáhl tak historického maxima v poháru. Manažer A-týmu Slavie Přemysl Kovář uvedl: „Jsme rádi za los a těšíme se do Mariánských Lázní. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na zápas. V Mariánských Lázních se mohou těšit na svátek fotbalu.“ Vedle červenobílých čekají z ligových týmů divizní soupeři ještě na Zlín, který se představí na Kladně.

Nejatraktivnějším soubojem 3. kola bude malé pražské derby, ve kterém lídr nejvyšší soutěže Sparta přivítá nováčka druhé ligy Žižkov. Oba týmy se v soutěžním duelu naposledy utkaly v říjnu 2012, kdy favorizovaní Letenští v domácím poháru zvítězili až po penaltovém rozstřelu.

Těžkého soupeře přisoudil los na úvod i Plzni, která zavítá do Brna. Zbrojovka v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže a je největším favoritem druhé ligy. Oba kluby pojí přátelské vztahy.

Druholigového soupeře budou mít ve 3. kole z ligových mužstev i České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec, Liberec, Slovácko a Teplice. Na tým z třetí nejvyšší soutěže narazí Bohemians Praha 1905, Olomouc, Ostrava a Pardubice. Mladá Boleslav si na soupeře ještě musí počkat, Velvary s Vlašimí zkompletují 2. kolo 20. září.

Úředním hracím dnem 3. kola je středa 27. září, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností budou hrát v jiných dnech. Z MOL Cupu v této sezóně zatím vypadl jeden ligový klub, nováček nejvyšší soutěže Karviná nestačila na Uničov, který přivítá Pardubice. V minulém ročníku poháru Slavia v pražském finále zvítězila 2:0 nad Spartou.

Los 3. kola českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 27. září):

Kladno – Zlín, Zápy – Olomouc, Domažlice – Bohemians Praha 1905, Kolín – Ostrava, Mariánské Lázně – Slavia Praha, Uničov – Pardubice, Mladá Boleslav – Velvary/Vlašim, Dukla Praha – Opava, Chrud