Španěl podal žalobu na českého fanouška ve Valencii, kterého zadržela policie.

Španěl podal žalobu na českého fanouška ve Valencii, kterého zadržela policie.

Čeští tenisté zahájili finálový turnaj Davisova poháru vítězstvím nad domácím Španělskem. Tento prestižní tenisový turnaj se konal ve dnech 26. až 28. listopadu 2021 ve španělském městě Madrid.

Český tým, který byl složen z Jiřího Veselého, Tomáše Macháče, Lukáše Rosola a Radka Štěpánka, se utkal s týmem Španělska v prvním zápase finálového turnaje. Češi dokázali překvapit a porazit favorizovaného soupeře v poměru 2:1.

První bod pro český tým získal Jiří Veselý, který porazil španělského tenistu Pabla Carreña Bustu. Veselý předvedl skvělý výkon a po dvou setech zvítězil 6:3, 7:5. Druhý bod pro Česko přidal Tomáš Macháč, který porazil Roberta Bautistu Aguta. Macháč se musel protrápit až do třetího setu, ale nakonec slavil vítězství 6:4, 6:7, 7:6.

Jediný bod pro Španělsko získal jejich deblový pár Pablo Carreño Busta a Marcel Granollers, kteří porazili českou dvojici Lukáš Rosol a Radek Štěpánek. Španělé zvítězili 6:3, 6:4 a udrželi tak naději na celkové vítězství.

Čeští tenisté se však nevzdali a v rozhodujícím čtvrtém zápase se opět postavil Jiří Veselý proti Robertu Bautistovi Agutovi. Veselý opět předvedl skvělý výkon a po dvou setech zvítězil 6:4, 7:5. Tímto vítězstvím zajistil Česku celkové vítězství nad Španělskem.

Čeští tenisté tak začali finálový turnaj Davisova poháru vítězstvím nad silným soupeřem. Jejich skvělá hra a odhodlání přinesly radost nejen jim samotným, ale i fanouškům. Doufejme, že tato výhra bude motivací pro další zápasy a že čeští tenisté budou pokračovat ve svém úspěšném tažení na Davisově poháru.