Velká čtyřka ovládne tenis, ale Češky nebudou součástí.

Velká čtyřka ovládne tenis, ale Češky nebudou součástí.

Cori „Coco“ Gauffová: Další hvězda tenisu?

Od začátku roku se mluví o vzniku „velké trojky“ ve světě tenisu, kterou tvoří Polka Iga Świąteková, Běloruska Aryna Sabalenková a Kazaška Elena Rybakinová. Avšak mladá Američanka Cori „Coco“ Gauffová ukázala, že se nemůže podceňovat.

Gauffová se proslavila již ve svých 15 letech, kdy se stala nejmladší singlistkou v historii Wimbledonu, která postoupila z kvalifikace. Od té doby se neustále zlepšuje a v roce 2022 dokonce hrála své první grandslamové finále.

Martina Navrátilová, držitelka osmnácti grandslamových titulů ve dvouhře, je přesvědčena o Gauffové výjimečnosti. Navrátilová prohlásila, že pokud zůstane zdravá, může vyhrát až deset grandslamů.

Gauffová se musela potýkat s obrovským tlakem již od svých teenagerovských let. Avšak Navrátilová chválí její vyzrálou osobnost a označuje ji za vzor pro malé děti.

Navrátilová také tvrdí, že novodobá „velká trojka“ se změnila na „velkou čtyřku“. Gauffová se tak přidává k Świątekové, Sabalenkové a Rybakinové jako jedna z nejvýraznějších tenisových osobností současnosti.

Na začátku sezony si Barbora Krejčíková vytyčila cíl patřit mezi nejsledovanější hráčky. Nyní by se k ní mohly přidat i Karolína Muchová a Markéta Vondroušová. Obě hráčky excelují v letošní sezóně a ukazují, že mají na největší tituly.

Jejich šance se potvrdit mezi nejlepšími přijde na Turnaji mistryň v Cancúnu, který se koná od 29. října do 5. listopadu.

„Velká čtyřka“ je již téměř jistá, v sezónním žebříčku vede Sabalenková před Świątekovou, Gauffovou a Rybakinovou. Pátá je Jessica Pegulaová, šestá Vondroušová, sedmá Muchová a osmá Tuniskanka Ons Jabeurová. Ostatní tenistky, včetně Petry Kvitové a Barbory Krejčíkové, mají již výraznou ztrátu na osmičku.