Mistr začal nový extraligový ročník porážkou – Plzeň porazila Třinec 3:1.

Mistr začal nový extraligový ročník porážkou – Plzeň porazila Třinec 3:1.

Plzeň porazila Třinec 3:1 v prvním kole hokejové extraligy. V barvách Plzně se představil šestnáctiletý Adam Benák, který si odbyl svou premiéru v extralize. Benák se zařadil do druhého útoku spolu s Adriánem Holešinským a Kryštofem Hrabíkem a také se objevil v přesilovkové formaci.

Domácí se ujali vedení v 3. minutě, kdy kapitán Schleiss využil odražený puk od zadního mantinelu a překonal brankáře Mazance. Letní posila z Hradce Králové, Lev, oslavila svůj gól a návrat do plzeňského dresu po šesti letech.

Třinec odpověděl v 6. minutě, kdy Polášek vyrovnal po Matyásově pokusu. Plzeň se však znovu ujala vedení ve 14. minutě, kdy se trefil Matyás. Rozhodčí si ještě u videa ověřili, zda puk nebyl tečovaný Adamem.

V druhé části se Plzeň znovu prosadila, tentokrát díky Rekonenovi. Třinec měl možnost trestného střílení, ale Růžičkův pokus skončil na horní tyči. Poté se oba týmy střídaly v oslabeních, ale brankáři odolali.

Na začátku třetí třetiny se Třinec prosadil v přesilovce díky Kundrátkovi. Poté následovalo několik vyloučení na obou stranách, ale stav se již nezměnil.

Plzeň tak zvítězila nad Třincem 3:1 a získala první tři body v nové sezóně extraligy.