Sudí a delegát skončili po podezřelém duelu Hodonín-Ostrava B, objevuje se další „řezník“ na scéně

Sudí a delegát skončili po podezřelém duelu Hodonín-Ostrava B, objevuje se další „řezník“ na scéně

Verdikt Komise rozhodčích komise pro Moravu byl nedávno oznámen na webu Fotbalové asociace ČR (FAČR). Tato komise připravuje trestní oznámení ohledně daného případu, který bude projednán také výkonným výborem FAČR na nejbližším zasedání.

V zápase mezi týmy Hodonín a Baník Ostrava B rozhodčí Ogrodník v nastaveném čase prvního poločasu nařídil pokutový kop pro rezervu Baníku za potenciálně nafilmovaný pád hráče v šestnáctce. Jakub Drozd proměnil penaltu v osmé minutě nastavení. Hosté poté přidali další dva góly a vyhráli 3:0.

FAČR uvedla, že i když nemá k dispozici podrobnou zprávu od společnosti Sportradar, monitoruje tento zápas v rámci svého Integrity programu ve spojitosti s informacemi o podezřelých sázkách.

Podobný případ se řešil koncem srpna v třetiligové ČFL. Rozhodčí Michal Paták v utkání mezi Admirou Praha a B-týmem Českých Budějovic v nastavení prvního poločasu nařídil pokutový kop pro Admiru poté, co hráč Jakub Pařízek čistě obral o míč domácího záložníka Filipa Kouteckého. Z penalty v 10. minutě nastavení zvýšil Miroslav Horák na 2:0. Byly avizovány pouze tři nastavené minuty a rozhodčí navíc do zápisu nesprávně uvedl, že gól padl v páté minutě nastavení. Admira nakonec vyhrála 2:1.

Komise rozhodčích komise pro Čechy vyřadila Patáka z listiny rozhodčích a označila jeho jednání za sólovou akci. Podala také podnět k disciplinární komisi Českého fotbalového svazu (ČFS). Paták okamžitě zareagoval žádostí o zrušení členství ve FAČR a na fotbalovém poli tudíž nyní nemůže být potrestán.

Domácí klub nabídl Jihočechům, aby se zápas odehrál znovu, a Dynamo souhlasilo. Rozhodčí orgán soutěže však uvedl, že o případném opakování duelu rozhodne později, až po zjištění a prověření všech dalších okolností.