Krejčíková v Kalifornii porazila Brazilku a postupuje do finále.

Krejčíková v Kalifornii porazila Brazilku a postupuje do finále.

Krejčíková postupuje do semifinále turnaje v San Diegu

Česká tenistka Barbora Krejčíková se po nevydařených výkonech na předchozích turnajích vrátila do formy a postoupila do semifinále turnaje v San Diegu. Krejčíková, která je čtvrtou nasazenou hráčkou, porazila ve čtvrtfinále brazilskou soupeřku Haddadovou Maiaovou 6:4, 6:3.

Krejčíková začala zápas velmi dobře a hned v prvním gemu se jí podařilo vzít soupeřce servis. I přes to, že nedokázala set uzavřít při vedení 5:2, podařilo se jí to na druhý pokus. „Zůstala jsem klidná. Čekala jsem, že bude bojovat a pokusí se využít každou příležitost. Ale soustředila jsem se na sebe, na své údery,“ uvedla Krejčíková.

Ve druhé sadě Krejčíková opět rychle získala brejk a brzy šla do vedení 3:0. I když jednou ztratila podání, zápas dokázala ukončit druhým proměněným mečbolem po hodině a 43 minutách.

V semifinále se Krejčíková utká s americkou tenistkou Danielle Collinsovou, která je o dva roky mladší. „Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat,“ řekla Krejčíková.

Krejčíková má za sebou již šest titulů, poslední získala v únoru v Dubaji. V červnu hrála finále v Birminghamu. Kromě singlu se Krejčíková účastní také deblového turnaje v San Diegu se svou tradiční partnerkou Kateřinou Siniakovou.

Turnaj žen v San Diegu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 780 637 dolarů. V druhém čtvrtfinále porazila Američanka Navarrová Řekyni Sakkariovou 6:4, 0:6, 7:6 (7:4).