Rapid Progress of Tennis Players Surprisingly Unveiled – Captain Declares Enormous Future for the Team

Rapid Progress of Tennis Players Surprisingly Unveiled – Captain Declares Enormous Future for the Team

Český tenista a rodák z Přerova, Jaroslav Navrátil, označil postup českého týmu do elitní osmičky Davis Cupu za velký úspěch. V rozhovoru pro média vyzdvihl také perspektivu národního týmu a věří, že hráči zanechají dojem i v následujících zápasech.

Navrátil si uvědomuje, že tým má obrovskou budoucnost a je rád za dosažený výsledek. Čeští tenisté si zajistili postup na tvrdém povrchu ve Valencii díky dvěma výhrám. Nejprve porazili domácí Španělsko 3:0 a poté také Jižní Koreu stejným poměrem. Definitivní jistotu jim dal první bod v utkání proti Srbsku, kdy Laslo Djere porazil Alberta Ramose.

Navrátil je překvapen, že Španělé nezvládli svou pozici favorita, zejména kvůli absenci zraněného Roberta Bautisty. Češi tak získali jistotu postupu jako první ze všech šestnácti týmů v soutěži.

Češi uzavřou své působení ve skupině C v sobotu proti Srbsku, se kterým se utkají o první místo. Navrátil připouští, že Srbové jsou silným týmem, zejména díky světové jedničce Novaku Djokovičovi. Čeští tenisté však jdou do zápasu s pokorou, ale zároveň s cílem vyhrát.

Navrátil věří, že Jiří Lehečka a Jakub Menšík, kteří budou nasazeni do dvouher, se s Djokovičem dokážou poprat. Lehečka se s Djokovičem utká poprvé v kariéře, ale Navrátil věří, že se nemusí bát a může hrát agresivně. Povrch jim také může pomoci. Navrátil je přesvědčen, že šance na výhru je a bude záležet na hráčích, jak se s tímto soupeřem vypořádají.