Poláci vítězí nad Itálií a získávají titul mistrů Evropy ve volejbale

Poláci vítězí nad Itálií a získávají titul mistrů Evropy ve volejbale

Polsko se stalo vítězem letošního Mistrovství Evropy ve volejbale. Tým zahájil turnaj výhrou nad českou reprezentací a od té doby si jasně stanovil svůj cíl. V vyřazovací části porazilo Polsko týmy Belgie, Srbska a Slovinska vždy v poměru 3:1. Nejlepší výkon předvedlo ve finále proti Itálii.

V boji o zlato zatlačilo Polsko italský celek servisem, přičemž jim dalo celkem 11 es, z toho pět blokařů Norbert Huber. Ten celkem nasbíral 12 bodů, o jeden více než kubánský rodák smečař Wilfredo León. Polsko nakonec vyhrálo finále 3:0 (20, 21, 23) a stalo se mistrem Evropy.

Bronzovou medaili získali Slovinci, kteří porazili Francii ve vyrovnaném zápase. Slovinci vyhráli pátý set 15:11 a zajistili si tak třetí místo na turnaji. Týmu se podařilo vybojovat čtvrtou cennou medaili během posledních osmi let, a to i přes zranění prvního nahrávače Gregora Ropreta. K vítězství Slovinců přispěl univerzál Rok Možič, který nasbíral 26 bodů.

Celkové pořadí na Mistrovství Evropy ve volejbale v roce 2021 je následující: 1. Polsko, 2. Itálie, 3. Slovinsko, 4. Francie, 5. Nizozemsko, 6. Srbsko, 7. Rumunsko, 8. Ukrajina, 9. Německo, 10. Portugalsko, 11. Chorvatsko, 12. Česko, 13. Turecko, 14. Belgie, 15. Bulharsko, 16. Severní Makedonie, 17. Španělsko, 18. Izrael, 19. Finsko, 20. Řecko, 21. Černá Hora, 22. Estonsko, 23. Švýcarsko, 24. Dánsko.

Mistrovství Evropy ve volejbale se konalo v letošním roce ve Slovinsku a Polsku. Turnaj přinesl mnoho vzrušujících zápasů a skvělé výkony týmů. Polsko si odneslo zlatou medaili a stalo se tak nejlepším týmem Evropy v této disciplíně.