Krejčíková triumfuje v turnaji v San Diegu po vyčerpávajícím třísetovém zápase

Krejčíková triumfuje v turnaji v San Diegu po vyčerpávajícím třísetovém zápase

Krejčíková porazila Keninovou a postoupila do finále French Open

Ve druhém semifinále ženské dvouhry na French Open se utkaly česká tenistka Barbora Krejčíková a Američanka Sofia Keninová. Po dramatické první sadě, ve které si hráčky navzájem pětkrát prolomily podání, byla Krejčíková nucena sledovat, jak Američanka rozehrává svou agresivní hru od zadní čáry. Keninová prolomila její servis hned v úvodním gamu druhého setu a přidala další brejk ve sedmém gamu, který následně zúročila.

Třetí set se nesl ve znamení silných podání. Osm úspěšných servisů v řadě neumožnilo ani jediný brejk. Situace se dramaticky změnila, když Keninová při stavu 4:4 nedokázala využít ani jeden ze svých čtyř breakbolů a následný servis ztratila.

Krejčíková vyhrála po dvou hodinách a třiceti osmi minutách zápasu. Aktuální světová třináctka tak má díky nočnímu úspěchu namířeno zpět do top 10 ženského žebříčku.

Barbora Krejčíková se tak stala první českou tenistkou od roku 1981, která postoupila do finále French Open. V boji o titul se utká s Ruska Anastasií Pavljučenkovovou. Krejčíková již dříve získala grandslamový titul ve čtyřhře, a to na French Open v roce 2018 společně s Kateřinou Siniakovou.

Finále ženské dvouhry se uskuteční v sobotu 12. června na dvorci Philippe-Chatrier. Krejčíková bude mít možnost stát se první českou vítězkou dvouhry na French Open od roku 1981, kdy titul získala Hana Mandlíková.