Carlos Sainz ukončil dlouholetou spolupráci s týmem Red Bull, když vyhrál dramatický závod v Singapuru.

Carlos Sainz ukončil dlouholetou spolupráci s týmem Red Bull, když vyhrál dramatický závod v Singapuru.

V dnešním závodě Formule 1 se na prvním místě umístil Sergio Perez s vozem Red Bull, který tak získal své první vítězství v kariéře. Druhý dojel Lando Norris s McLarenem, který tak vyrovnal svůj nejlepší výsledek v kariéře. Třetí skončil Lewis Hamilton s Mercedesem.

Zajímavostí závodu byla chyba týmového kolegy George Russella, který havaroval v posledním kole a umožnil tak Hamiltonovi postoupit na třetí místo. Tento incident ukázal, jak důležité je pro tým spolupráce a vyvarování se chyb.

Další zajímavou statistikou je, že Carlos Sainz dnes ukončil 15 závodů trvající vládu Red Bullu, který byl naposledy poražen Russellem loni v Brazílii. Tímto výsledkem se také skončila rekordní vítězná série Maxe Verstappena o délce deset Velkých cen. Nizozemec nepřetržitě vyhrával od květnové Grand Prix Miami.

Celkově lze říci, že dnešní závod přinesl několik překvapení a změn ve statistikách. Sergio Perez si připsal své první vítězství, Lando Norris vyrovnal svůj nejlepší výsledek a Red Bull a Max Verstappen přišli o svou dominanci. Těšíme se na další závody a sledování, jak se týmy a jezdci budou vyvíjet.