Španěl Prado a Ital Adamo se stali mistry světa v motokrosu

Španěl Prado a Ital Adamo se stali mistry světa v motokrosu

Jorge Prado se stal novým mistrem světa v motokrosu v kategorii MXGP. Tento úspěch přidal k vítězstvím ve slabší třídě MX2, kterou ovládl v letech 2018 a 2019. Prado, který oslaví 23. narozeniny za týden, letos vyhrál svou první Grand Prix a titulu se dočkal čtyři roky po svém debutu v šampionátu.

Prado mohl slavit vítězství již v první jízdě, kdy jeho největší rival Romain Febvre z Francie nedokončil závod po pádu. Nedostižný náskok před závěrečnou Velkou cenou Británie získal díky třetímu místu v domácím závodě. Tím se stal prvním italským šampionem v této třídě od roku 2007, kdy to dokázal jeho současný týmový manažer Tony Cairoli.

Ve Velké ceně Itálie v Maggioru se jelo i závody v kategorii MX2. V první jízdě zvítězil Längenfelder z Německa, druhý byl Geerts z Belgie a třetí Adamo z Itálie. Ve druhé jízdě se naopak radoval Geerts, druhý byl opět Längenfelder a třetí Adamo. V průběžném pořadí mistrovství světa v MX2 vede Adamo před Geertsem a Evertsem.

Celkové pořadí mistrovství světa v MXGP po 18 z 19 závodů je následující: 1. Prado s 890 body, 2. Febvre s 807 body a 3. Seewer s 719 body. V kategorii MX2 je průběžným lídrem Adamo s 779 body, druhý je Geerts s 706 body a třetí Everts s 702 body. Český závodník Polák se momentálně nachází na 37. místě se 23 body, Venhoda je na 68. místě se 3 body a Mandys na 71. místě se 2 body.

Jorge Prado si tímto titulem potvrdil svou dominanci v motokrosu a ukázal svůj talent a schopnosti na nejvyšší úrovni. Je to další úspěch pro španělského jezdce, který se stává jedním z největších jmén ve světě motokrosu.