Turnaj mistryň: Tři české tenistky v Mexiku budou soupeřit o světový titul

Turnaj mistryň: Tři české tenistky v Mexiku budou soupeřit o světový titul

České tenistky Markéta Vondroušová a Karolína Muchová mají letos velkou šanci na účast v Turnaji mistryň, který je vyhrazen pro nejlepších osm hráček sezony. Vondroušová letos vyhrála Wimbledon a Muchová se probojovala do finále v Paříži. Obě tyto výkony jim přinesly hodně bodů do žebříčku WTA. Navíc se Barbora Krejčíková přihlásila do boje o čtyři volné vstupenky na Turnaj mistryň po vítězství v San Diegu. Krejčíková se také posunula do první desítky žebříčku, kde jsou již tři české hráčky. Tento úspěch je motivací pro další tenistky a inspirací pro Krejčíkovou, která se po zdravotních problémech vrátila a vyhrála turnaj v San Diegu.

Krejčíková má přihlášené kompletní asijské turné, které zahrnuje turnaje v Tokiu, Pekingu a Čeng-čou, kde může získat téměř dva tisíce bodů. Stejně tak jsou na tom i Muchová a Vondroušová. Pravidla kvalifikace na Turnaj mistryň zahrnují 16 turnajů, včetně čtyř grandslamů, čtyř Mandatory turnajů a dalších nejlepších turnajů WTA 1000. České hráčky se musí snažit zlepšovat své výkony, zatímco jejich konkurentky již mají kompletní zápisy. Kvalifikace na Turnaj mistryň potrvá až do druhé poloviny října.

Petra Kvitová má teoretickou šanci na postup mezi nejlepší osmičku, ale její zdravotní problémy a nechuť cestovat po Asii mohou ovlivnit její rozhodnutí. Turnaj v Cancúnu slibuje zajímavou soutěž mezi nejlepšími hráčkami, včetně Aryny Sabalenkové, Igy Šviatekové, Coco Gauffové a Jeleny Rybakinové.

Pokud by pořadí „WTA Race“ zůstalo stejné, jak je nyní, bylo by to velmi pikantní, protože ve skupině osmičky jsou pouze finalistky letošních grandslamů. České tenistky mají tedy velkou šanci na účast v Turnaji mistryň a jejich úspěchy jsou motivací pro další hráčky.