Německá fotbalová reprezentace vybrala nového trenéra, který nahradí Flicka.

Německá fotbalová reprezentace vybrala nového trenéra, který nahradí Flicka.

Julian Nagelsmann se stal novým trenérem německé fotbalové reprezentace. Tato zpráva přišla po odvolání Joachima Löwa, který vedl německý tým od roku 2006. Nagelsmann je známý jako talentovaný trenér, který v minulosti trénoval týmy jako Bayern Mnichov, Lipsko a Hoffenheim.

Nagelsmann naposledy trénoval Bayern Mnichov, kde skončil v březnu po necelých dvou letech. Předtím vedl Lipsko a Hoffenheim. Jeho práce u Bayernu byla úspěšná, když tým vyhrál několik titulů v domácí soutěži a dosáhl finále Ligy mistrů.

Nagelsmann byl vybrán jako nový trenér německé reprezentace poté, co bývalý trenér Hansi Flick dostal výpověď. Flick byl odvolán den po debaklu Německa 1:4 s Japonskem v domácím přípravném utkání. Německá média spekulují, že Nagelsmann podepíše smlouvu do konce domácího evropského šampionátu v příštím roce.

Nagelsmann je zajímavou volbou pro německou reprezentaci, protože ještě nedávno trénoval Bayern Mnichov, kde nahradil právě Flicka. Jeho měsíční plat by měl činit zhruba 400 000 eur (asi 9,8 milionu korun).

Němečtí fotbalisté v letošním roce pod Flickem vyhráli pouze úvodní z šesti zápasů. Po jeho odvolání ale porazili v přípravě vicemistry světa z Francie 2:1. Německý svaz se tak rozhodl pro změnu na postu trenéra, aby tým získal nový impuls a vrátil se na vítěznou cestu.

Domácí vítěze jako dočasného kouče vedl Rudi Völler, sportovní ředitel německého svazu. Nagelsmann je však považován za dlouhodobého trenéra, který by mohl přinést novou energii a taktické znalosti do německého týmu.

Nagelsmannova nominace na post trenéra německé reprezentace vyvolala velkou pozornost a očekávání. Fanoušci i odborníci jsou zvědaví, jak se pod jeho vedením bude německý tým vyvíjet a jaké výsledky dosáhne. Je to velká výzva pro mladého trenéra, který se již prokázal svými schopnostmi ve světě fotbalu.