Lehečku a spol. se připravují na utkání s loňským finalistou Davis Cupu – Austrálií.

Lehečku a spol. se připravují na utkání s loňským finalistou Davis Cupu – Austrálií.

Davis Cup: Český tým postupuje do čtvrtfinále po vítězství nad Španělskem, Jižní Koreou a Srbskem

Český tým v Davis Cupu si zajistil postup do čtvrtfinále po skvělých výkonech ve skupinové fázi. V minulém týdnu se český tým utkal s domácím Španělskem, Jižní Koreou a Srbskem a ve všech devíti zápasech zvítězil.

Tým kapitána Jaroslava Navrátila vyhrál skupinu C ve Valencii. Druhé místo ve skupině B v Manchesteru obsadili Australané za domácí Velkou Británií. Austrálie obhajuje finálovou účast z minulého roku, kdy prohrála s Kanadou.

Český tým se poprvé v historii probojoval do vyřazovací fáze Davisova poháru v novém modelu soutěže. Letos se do skupiny dostal z únorové kvalifikace, ve které porazil Portugalsko 3:1.

Ve Valencii se český tým utkal s domácím Španělskem, Jižní Koreou a Srbskem. Všech devět utkání vyhrál. Třicátý hráč žebříčku Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, osmnáctiletý Jakub Menšík a deblový specialista Adam Pavlásek předvedli skvělé výkony a porazili 3:0 všechny soupeře.

Čtvrtfinálový los mohl přidělit českému týmu Austrálii nebo Finsku. Finsko se poprvé v historii probojovalo mezi nejlepší osmičku Davisova poháru po úspěšném vystoupení ve skupině D ve Splitu, kde obsadilo druhé místo za Kanadou.

Další dvojice v čtvrtfinále tvoří Itálie s Nizozemskem a Velká Británie se Srbskem. Český tým se tak bude utkávat o postup do semifinále s Austrálií nebo Finskem.