Trpišovský odhaluje, že Mandous bude chytat a útočníci soupeře jsou srovnatelní s Barošem a Kollerem.

Trpišovský odhaluje, že Mandous bude chytat a útočníci soupeře jsou srovnatelní s Barošem a Kollerem.

V brance opět dostane šanci Aleš Mandous, místo absentujícího Ivana Schranze nastoupí v základní sestavě pravděpodobně jiný Slovák Michal Tomič.

Tréner Slavie Jindřich Trpišovský se vyjádřil k nadcházejícímu zápasu s týmem Servette FC ve švýcarské lize. Oba týmy jsou ofenzivně silné, ale Slavia se chce prezentovat aktivní a ofenzivní hrou. Trpišovský vyzdvihl útočné duo Chris Bedia a Enzo Crivelli, které doplňuje Timothé Cognat. Bedia je druhým nejlepším střelcem švýcarské ligy s čtyřmi góly. Trpišovský porovnal jejich styl hry s legendárním duem Jan Koller a Milan Baroš.

Servette momentálně nemá takovou formu, ale Trpišovský varuje, že se mohou chytit právě v tomto zápase. Slavia v předkolech evropských pohárů hrála dobře proti týmům Young Boys Bern a Rangers. Trpišovský však nechtěl příliš srovnávat tyto zápasy s nadcházejícím duelem.

Trpišovský naznačil, že v základní sestavě dojde k rotaci, zejména s ohledem na nedělní derby se Spartou. Brankářskou jedničkou bude opět Aleš Mandous, který odvádí dobrý výkon.

Trpišovský má jasno o zahajovací jedenáctce a na krajních postech dostanou šanci hráči, kteří dosud tolik nehráli. Ivan Schranz kvůli narození potomka nepřicestuje na zápas a jeho náhradou bude pravděpodobně Michal Tomič.

Další slovenský hráč Jakub Hromada je zraněný a s týmem ve Švýcarsku není. Kapitán Jan Bořil také chybí z osobních důvodů.

Zápas mezi Servette FC a Slavií Praha se odehraje ve čtvrtek na Stade de Genève od 18:45.