Nausch Sluková tvrdí, že rozpad týmu byl způsoben její frustrací, a já jsem na to koukala jako puk.

Nausch Sluková tvrdí, že rozpad týmu byl způsoben její frustrací, a já jsem na to koukala jako puk.

Markéta Nausch Sluková a Helena Havelková, dvě české hvězdy šestkového volejbalu, spolupracovaly necelý rok. Jejich spolupráce začala nadějně, ale postupně se jim nedařilo navázat na úspěchy z počátku. V červenci letošního roku došlo ke konci této spolupráce, když Havelková oznámila návrat na palubovky.

Nausch Sluková přiznává, že byla překvapena Havelkové rozhodnutím. Přestože nebyla stoprocentně přesvědčena o úspěchu jejich olympijského projektu, doufala, že budou hrát lépe. Avšak kvůli různým okolnostem, jako je nedostatek bodů a nový systém světových turnajů, se jim nedařilo dosahovat ideálních výsledků.

Rozhodnutí o ukončení spolupráce přišlo v době, kdy se zdálo, že jejich tým začíná fungovat lépe. Nausch Sluková však brzy našla novou partnerku – jednadvacetiletou Karin Žolnerčíkovou. Rozhodla se jí pomoci při přechodu z juniorské kategorie do profesionálního volejbalu.

Během těhotenství Nausch Sluková váhala, zda se na písek vrátit. Nakonec ji přesvědčilo, že olympiáda v Tokiu dopadla špatně a také karanténa jí znemožnila účast na mistrovství Evropy. Po porodu se rozhodla vrátit k beachvolejbalu, i když nevěděla, jak obtížná bude její cesta. Před porodem nabrala třicet kilogramů, což bylo více, než byla její „závodní“ váha. Potřebovala zhubnout dalších dvacet kilogramů.

Po porodu začala cvičit a postupně se snažila získat zpět svou kondici. Byla si vědoma toho, co musí udělat, ale její tělo nebylo poslušné. Prošla etapou frustrace a musela postupovat krok za krokem. Nakonec jí trvalo osm měsíců, než se vrátila do své původní formy.

Nausch Sluková si užívá rodičovství a je ráda, že může pomáhat mladým hráčkám při přechodu do profesionálního volejbalu. I přes konec spolupráce s Havelkovou se rozhodla pokračovat ve své kariéře a vrátit se na písek.