Popisuje Fernstädtová situaci při čekání na start, když se jí objeví hlad a rozhodne se najíst, přičemž cukr letí nahoru.

Popisuje Fernstädtová situaci při čekání na start, když se jí objeví hlad a rozhodne se najíst, přičemž cukr letí nahoru.

Hlídání si hodnot cukrovky může být pro některé lidi složité a náročné. To platí zejména pro sportovce, kteří musí být v neustálém sledování svých hladin cukru v krvi. Jednou z takových sportovkyň je i závodnice v rychlobruslení, která trpí cukrovkou.

Pro tuto sportovkyni je sledování hladin cukru v krvi nezbytné. Její tréninkový program se liší v letním období, kdy je klid a pohoda, a v zimní závodní sezoně, kdy pociťuje nervozitu a obavy. Různé faktory, jako je strava, spánkové návyky, počasí, dráha a další, ovlivňují její výkon. Například před závodem má často hlad a konzumace potravy ovlivňuje její hladinu cukru v krvi.

Zkušenosti z minulých sezon jí naučily, že přílišná sebekritika po nevalném výkonu nemusí být správná, protože zvýšená hladina cukru v krvi může mít na výkon negativní vliv. Naopak, kvalitní spánek, pohodová atmosféra a dobrá dráha mohou přispět k úspěchu.

Do nové sezony vstupuje s realistickými pohledy a bez velkých očekávání. Je si vědoma, že její tělo nefunguje stoprocentně a stále se učí. Cílí postupnému zlepšování, ale bez stresu a s radostí ze sportu. Je také vděčná, že její maminka bude s ním na závodech, aby jí v případě zdravotních komplikací mohla podpořit.

Její nejbližší program zahrnuje mistrovství republiky ve startech, přípravu v Šumperku a soustředění v Německu a Lotyšsku. V listopadu pak začne nový ročník Světového poháru.

Hlídání si hodnot cukrovky může být náročné, zejména pro sportovce, ale tato závodnice dokazuje, že s pevnou vůlí a správným přístupem je možné dosáhnout &u