Krejčího hlavní role při zavinění penalty a dvou gólech vede Spartu k vítězství nad Limassolem.

Krejčího hlavní role při zavinění penalty a dvou gólech vede Spartu k vítězství nad Limassolem.

Sparta Praha vyhrála své sedmé pohárové utkání s kyperským soupeřem. Tým se tak ideálně naladil na nedělní ligové derby na hřišti městského rivala Slavie. Naopak Aris Limassol, který hraje hlavní fázi některého z pohárů poprvé, prohrál venku ve čtvrtém z dosavadních pěti duelů v evropských soutěžích.

Sparta Praha se v dalším zápase Evropské ligy představí za dva týdny na stadionu Betisu Sevilla. Skupinu C doplňují Glasgow Rangers, kteří dnes v souboji porazili doma španělský tým 1:0.

V utkání 1. kola skupiny C fotbalové Evropské ligy Sparta Praha porazila Aris Limassol 3:2. Branky za Spartu vstřelili Krejčí dvakrát a Vitič, za Aris se prosadili Kokorin z penalty a Babicka. Rozhodčími byli Brisard, Auger, Berthomieu a Wattellier (video, všichni Fr.). Utkání sledovalo 17 371 diváků.

Sestava Sparty: Vindahl – Vitič, Sørensen, Krejčí – Preciado, Laci (78. Pavelka), Kairinen (31. Sadílek), Zelený – Kuchta (65. Karabec), Haraslin (65. Birmančević) – Olatunji (78. Sejk). Trenérem je Priske.

Sestava Limassolu: Vaná – Boakye, Brorsson, Urošević, Caju – Szöke (66. Brown), Struski – Mayambela (85. Moucketou-Moussounda), Kokorin (75. Stepićski), Bengtsson (85. Montnor) – Gomis (66. Babicka). Trenérem je Špilevskij.

Podrobnosti o utkání budou brzy zveřejněny.