Salač se zlepšil a dosáhl desátého místa v závodě v Indii po špatné kvalifikaci

Salač se zlepšil a dosáhl desátého místa v závodě v Indii po špatné kvalifikaci

Český jezdec Jakub Salač se po nehorší kvalifikaci v letošní sezóně musel postavit na start z 17. pozice. Jeho týmový kolega Jeremy Alcoba způsobil hromadnou havárii v první zatáčce, kvůli které byl první závod přerušen.

Po krátké pauze se konal nový závod, tentokrát na 12 kol. Salač se brzy posunul na 13. pozici a v polovině Grand Prix se již nacházel v top 10. Nakonec dojel na desátém místě, což mu přineslo body. Letos tak boduje již po jedenácté a v posledních čtyřech Grand Prix se dokázal dostat do nejlepší desítky.

V kubatuře Moto2 suverénně zvítězil Pedro Acosta ze Španělska, který si tak připsal svůj pátý triumf v letošní sezóně. Druhé místo obsadil jeho rival Tony Arbolino, který se umístil na stupních vítězů po páté za sebou. Třetí místo patřilo Joeu Robertsovi z USA, který se poprvé od května dostal na stupně vítězů.

V nejslabší kategorii Moto3 se rozhodlo o tom, že seriál má dva lídry. Daniel Holgado ze Španělska nedosáhl na stupně vítězů, ale se stejným počtem bodů jako on se na první místo vyhoupl jeho krajan Jaume Masiá. O pouhý bod méně má třetí Ajumu Sasaki z Japonska.

Velká cena Indie mistrovství světa silničních motocyklů v Noidě přinesla zajímavé výsledky. V kategorii Moto3 zvítězil Masiá, druhý byl Toba a třetí Sasaki. V Moto2 triumfoval Acosta, na druhém místě se umístil Arbolino a třetí byl Roberts.

Po 13 z 20 závodů je v průběžném pořadí MS v Moto3 na prvním místě Holgado i Masiá se stejným počtem bodů. Třetí je Sasaki. V Moto2 vede Acosta, druhý je Arbolino a třetí Dixon. Salač se momentálně nachází na sedmém místě.

Další závod MotoGP se bude konat ve 12:00.