Polák simuloval brutální útok na Čecha, tvrdí Krejčí

Polák simuloval brutální útok na Čecha, tvrdí Krejčí

Český reprezentant v kayakcrossu, Vavřinec Krejčí, vyjádřil svůj nesouhlas s tím, že byl diskvalifikován v osmifinále závodu. Podle něj se jednalo pouze o náhodný kontakt se soupeřem a nebylo to záměrné. Krejčí tvrdí, že jeho soupeř zveličoval následky srážky a simuloval zranění.

Krejčí také vyjádřil obavy z toho, že by se simulování a předstírání zranění mohlo stát součástí kayakcrossu. Podle něj to není sportovní a nepatří do tohoto druhu sportu. Navrhuje, aby se do pravidel zavedla možnost diskvalifikace za simulování.

Pravidla kayakcrossu jsou podle Krejčího poměrně nejasná a každý rozhodčí má jiný názor na to, co je v tomto sportu přípustné a co ne. Krejčí si myslí, že by pravidla měla být jednoznačně stanovena a dodržována stejným způsobem všemi rozhodčími.

Krejčí také zmínil, že pravidla se často mění a upravují. Myslí si však, že jsou momentálně dobře nastavena a zakazují přílišný kontakt. Nicméně přiznává, že při závodech se vždy objeví nějaký kontakt mezi závodníky, zejména při jízdě ve skupině. Nakonec záleží na rozhodčích, jak budou tyto situace posuzovat.

V osmifinále závodu byla diskvalifikována také Tereza Fišerová a v kvalifikaci skončili ostatní čeští reprezentanti, včetně medailistů z Evropských her Ondřeje Tunky a Víta Přindiše.