Sparta vyhrála nad Kladnem vysoko sedmi góly. Brno stále čeká na zisk bodu.

Sparta vyhrála nad Kladnem vysoko sedmi góly. Brno stále čeká na zisk bodu.

Hokejová extraliga pokračovala v neděli 3. října zápasy 4. kola. Na sparťanské demolici Rytířů Kladno se dvěma góly podílel útočník Jan Buchtele. Domácím nepomohl ani nástup Jakuba Voráčka na střídačku, zraněná hvězda NHL vypomáhá mateřskému klubu v realizačním týmu jako mentor.

Mladá Boleslav zdolala Brno 6:3 a navázala na pátou výhru z Hradce Králové. K prvnímu tříbodovému zisku Bruslařů v sezoně výrazně přispěly čtyři branky z přesilových her, z nichž dvě dal Tomáš Fořt. Dvakrát se prosadil i Tim Söderlund.

Naopak Brno i po odchodu trenéra Patrika Martince neuspělo, prohrálo i čtvrtý zápas sezony a bez bodu mu patří poslední místo v tabulce. Jihomoravany dnes vedl Jaroslav Modrý, který se z pozice asistenta posunul na post hlavního trenéra po sobotním Martincově odstoupení.

Litvínov porazil doma Liberec 4:1 a připsal si třetí výhru za sebou. K úspěchu pomohly Vervě tři využité přesilové hry. Bílí Tygři potřetí za sebou nebodovali, všechny tři porážky si připsali na kluzišti soupeřů.

Výsledky 4. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 45. Ticháček (Pytlík, Melka) – 1. Kempný (Šepík), 9. Buchtele (Mozík, Lajunen), 32. Šepík (Krejčík, O. Najman), 34. Buchtele (Kempný, Forman), 35. O. Najman (Chlapík, Mozík), 43. Irving (Kestner, P. Kousal), 59. Horák (Kousal, Kestner). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Frodl, Lhotský. Vyloučení: 13:13, navíc Dotchin, Jarůšek (oba Kladno), Chlapík, Irving (oba Sparta) všichni 5 min a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4391.

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Järvinen (Lantoši, Prychota), 29. Fořt (Osburn, O. Roman), 37. Söderlund (Čech), 47. Lantoši (Järvinen), 54. Fořt (O. Roman, Osburn), 60. Söderlund – 15. Gazda (Flek, A. Zbořil), 59. Pospíšil (Ščotka, Gazda), 59. Lintuniemi (Zaťovič, Holík). Rozhodčí: Úlehla, Ondráček – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:1. Diváci: 3314.

HC Verva Litvínov – Bílí Tygři Liberec 4:1 (3:0