Laver Cup skončil s velkou porážkou, vysmál se Evropě McEnroe.

Laver Cup skončil s velkou porážkou, vysmál se Evropě McEnroe.

Výběr světa za vítězstvím vykročil už v pátek, kdy po úvodních čtyřech zápasech vedl 4:0. V sobotu náskok navýšil na 10:2, když jedinou výhru Evropy zaznamenal Casper Ruud z Norska. V neděli, kdy byla výhra ohodnocena třemi body, o triumfu rozhodli už v úvodní čtyřhře Shelton s Tiafoem. Polsko-ruskou dvojici Hubert Hurkacz, Andrej Rubljov porazili dvakrát 7:6 a zbývající zápasy se za rozhodnutého stavu nehrály.

Tiafoe navázal na loňské vystoupení, kdy rozhodujícími body pomohl týmu světa ukončit čtyři ročníky trvající vládu Evropy. „Loni jsem byl v týmu poprvé, takže to bylo emotivní. A teď s Benem to byla opravdu zábava,“ řekl Tiafoe.

„Pěkně jsme jim naložili,“ přidal kapitán výběru světa John McEnroe. „Už ale myslíme na další rok, protože vítězství jsou o dost lepší než porážky. V úvodních ročnících jsme se trápili, ale teď jsme ochutnali vítězství a je to paráda,“ dodal.

Tímto vítězstvím výběr světa ukončil čtyřletou dominanci Evropy v tomto tenisovém turnaji. Výběr světa se skládal z hráčů z různých zemí, zatímco Evropa byla reprezentována hráči z Polska a Ruska. Celý turnaj byl velmi napínavý a nabídl mnoho skvělých tenisových soubojů. Vítězství výběru světa je pro něj velkým úspěchem a jistě ho motivovalo k dalšímu tréninku a zlepšování svých dovedností.

Tenisový turnaj Výběr světa proti Evropě je každoroční událostí, která přitahuje pozornost fanoušků tenisu z celého světa. Tento turnaj je jedinečný tím, že hráči jsou rozděleni do dvou týmů – týmu světa a týmu Evropy. Každý tým má svého kapitána a hráči se utkávají ve dvouhře a čtyřhře.

Vítězství v tomto turnaji je velkou poctou pro hráče a jejich týmy. Je to také skvělá příležitost pro mladé talenty ukázat své dovednosti a získat cenné zkušenosti. Tenisový svět se těší na další ročník tohoto turnaje a na další vzrušující souboje mezi výběrem světa a Evropy.