Návrat Rebel Kližana na kurty odhaluje temnou stránku slovenského tenisu

Návrat Rebel Kližana na kurty odhaluje temnou stránku slovenského tenisu

Martin Kližan, slovenský tenista, se po delší době rozhodl vrátit do profesionálního tenisu. V roce 2006 vyhrál juniorskou kategorii na French Open, ale jeho kariéra se postupem času zastavila a pověst talentovaného hráče se ztratila. Nyní se však chystá vrátit a ukázat svůj potenciál.

Kližan v nedávném rozhovoru pro slovenský web Pravda sdělil, že ho k návratu motivovalo pozorování tréninku slovenských juniorů. Viděl, v jakých podmínkách trénují a jak pracují s trenéry, a to ho velmi frustrovalo. Postupně se z této frustrace stala touha znovu tvrdě pracovat na sobě a ukázat ostatním, jak se tenis má hrát.

Další věcí, kterou Kližanovi chyběla, byl adrenalin, stres a tlak spojený s tenisem. Potřeboval ventilovat svou agresivitu a zároveň mu chyběla atmosféra velkých zápasů před tisíci diváky. Také mu chyběla účast v Davis Cupu a medaile za oddanost Slovensku.

Kližan se v minulosti často choval kontroverzně a často se dostával do sporů s ostatními hráči. Byl dokonce vyřazen ze slovenského týmu Davis Cupu a dostal pokutu ve výši 20 tisíc eur. Kližan však tvrdí, že slovenský tenis má jiné problémy a že jeho chování bylo způsobeno frustrací.

Nedávno se Kližan dokonce ucházel o post prezidenta Slovenského tenisového svazu, ale neuspěl. Tvrdí, že volby mu ukázaly, že pokud se člověk nepodvolí politickému systému, nemá šanci uspět. Nyní se však plně soustředí na tenis a cílem je odpracovat si přípravu na sto procent a dostat se do ideální fyzické kondice.

Kližan si uvědomuje, že současná elitní desítka tenistů je mnohem hratelnější než před deseti lety. Chce se postupně posouvat dál a doufá, že dostane divoké karty na některé turnaje a uspěje na nich.

Martin Kližan je připraven vrátit se do tenisového světa a ukázat svůj skutečný potenciál. Doufá, že se mu podaří dosáhnout úspěchů a postoupit v žebříčku.