Kvitová postupuje do čtvrtfinále bez potíží, soupeřka vzdala.

Kvitová postupuje do čtvrtfinále bez potíží, soupeřka vzdala.

Julia Putincevová z Kazachstánu odstoupila z turnaje po výhře v prvním kole nad Dariou Savilleovou z Austrálie. Třicetiletá Petra Kvitová se představila poprvé od nevydařeného US Open. V prvním kole porazila německou kvalifikantku Annu-Lenu Friedsamovou. Osmnáctiletá Linda Fruhvirtová postoupila do druhého kola v Ning-po díky skreči soupeřky. Dnes do turnaje vstoupí Kateřina Siniaková, kterou čeká Američanka Elizabeth Mandliková, dcera čtrnáctinásobné české grandslamové vítězky Hany Mandlíkové.

V ženském tenisovém turnaji v Ning-po na tvrdém povrchu se hraje o dotaci 259 303 dolarů. V prvním kole dvouhry Rumunka Cirsteaová porazila Američanku Liuovou 7:5, 4:6, 6:3. Ruska Savinychová porazila Rusku Gračovovou 7:5, 7:5. Ruska Rachimovová porazila Nizozemku Rusovou 3:6, 7:6 (7:5), 6:3. Němka Korpatschová porazila Britku Burrageovou 6:2, 7:6 (7:1). V druhém kole se Petra Kvitová utká s Julii Putincevovou bez boje.

V čtyřhře v prvním kole česká dvojice Fruhvirtová/Savilleová porazila polskou dvojici Detiucová/Piterová 7:6 (9:7), 6:1.