Dekáda trvání problémů trenérů Komety: Nedostatek prostoru a pravomocí, tvrdí Kýhos.

Dekáda trvání problémů trenérů Komety: Nedostatek prostoru a pravomocí, tvrdí Kýhos.

Problémy brněnské hokejové Komety se trenéry jsou již dlouhodobou záležitostí. Od roku 2015 se na lavičce Kometu vystřídalo hned několik trenérů, ale žádný z nich nedokázal tým úspěšně vést. V posledních letech se trenéři střídali během sezony, až nakonec do funkce šéfa týmu usedl Zdeněk Venera.

Vladimír Kýhos, který byl posledním trenérem, který dohrál sezonu bez zásahu majitele klubu Radka Zábranského, se domnívá, že problém je v nedostatku podpory a pravomocí pro trenéra. Kýhos sám zažil vyhazov v roce 2009 po čtyřech kolech, kdy tým nedokázal získat ani bod. Letos se trenér Patrik Martinec rozhodl rezignovat již po čtyřech kolech.

Kometa Brno je momentálně poslední v extralize, přestože v přípravě pod vedením Martince vyhrála šest z osmi zápasů. V prvních dvou kolech extraligy však nedokázala dát ani gól. Tým má nejhorší úspěšnost v přesilovkách i oslabení a obdržel nejvíce gólů. Posily Tomáš Marcinko a Steve Moses zatím nedokázaly bodovat.

Důvodem Martincovy rezignace není znám, ale asistent trenéra Jaroslav Modrý uvedl, že ví, co se stalo, ale důvod nechce prozradit. Kýhos se domnívá, že musel nastat nějaký problém uvnitř týmu. Ještě před nedělním zápasem proti Českým Budějovicím není jasné, kdo bude novým trenérem Kometu. Může se vrátit Zábranský, nebo bude pokračovat Modrý? Nebo přijde někdo úplně nový?

Kometa má před sebou ještě 48 zápasů základní části, takže je možné, že se týmu pod novým trenérem podaří zlepšit svou výkonnost. V každém případě je jasné, že Kometa potřebuje změnu a nový impuls, aby se vrátila na vítěznou vlnu.