Porážka českých baseballistů od Španělska na ME završila skupinovou fázi

Porážka českých baseballistů od Španělska na ME završila skupinovou fázi

Český baseballový tým nedokázal navázat na své předchozí vítězství nad Rakouskem a Řeckem a utrpěl porážku od Španělska. Tato porážka znamená, že Češi nebudou hrát ve čtvrtfinále na domácí půdě, ale budou mít druhou šanci v dalším utkání.

Španělé se pomstili Čechům za loňskou porážku v utkání o postup na World Baseball Classic, když je porazili 3:1. V tomto utkání rozhodli ve druhé a třetí směně, když dali celkem čtyři body. Navíc odpálili tři homeruny.

Trenér Chadim uznal, že Španělé byli dnes lepší a že na ně byli dobře připraveni. Český tým chtěl jít do čtvrtfinále jako domácí tým, ale to se jim nepodařilo. Nicméně jsou rádi, že mají druhou šanci tento výsledek napravit.

Český tým usiluje o historicky první medaili na kontinentálním šampionátu, který se koná v Česku po devíti letech. Dosud byli nejlépe čtvrtí v roce 2014.

Poslední utkání českého týmu na stadionu Arrows Ostrava proti Španělsku bylo vyprodáno. Češi se však odlišovali od svých předchozích utkání s Rakouskem a Řeckem tím, že nezískali žádný bod v úvodních směnách. Naopak Španělé ve druhé směně stáhli dva body po homerunu Gabriela Lina a poté doběhli další dva body.

Český tým nedokázal překonat nadhazovače Pabla Guilléna, který zaznamenal sedm strikeoutů. Španělé navíc drželi úspěšnou bilanci na kopci i po jeho vystřídání a přidali další bod po homerunu Hernandeze. Utkání pak dotáhli k třetímu vítězství a prvnímu s čistým kontem.

Čtvrtfinále se odehraje v Brně před 2500 diváky. Organizátoři navíc zvýšili kapacitu stadionu místních „Draků“ o dalších pět set míst.

Výsledky z ostatních skupin ukazují, že se do čtvrtfinále kromě Španělska a Česka probojovali také Velká Británie, Švédsko, Nizozemsko, Francie, Německo a Izrael.