Neapol zesměšnila vlastní hvězdu Osimhena pomocí bizarního videa.

Neapol zesměšnila vlastní hvězdu Osimhena pomocí bizarního videa.

Victor Osimhen, nigerijský fotbalista hrající za italský klub SSC Neapol, nedávno zažil nepříjemnou situaci, která ho velmi dotkla. Během nedělního utkání proti týmu Bologna (0:0) se na klubovém TikToku objevilo video, na kterém Osimhen poslal střelu z pokutového kopu mimo branku. Video bylo doprovázeno pisklavým hlasem, který žádal o penaltu.

Toto video bylo zveřejněno na oficiálním klubovém kanálu, což je pro Osimhena nepřijatelné. I když bylo video později staženo, hráče to velmi zasáhlo. Osimhen reagoval na tuto situaci tím, že ze svého Instagramu smazal všechny fotky, na kterých byl v dresu Neapole.

Osimhen je čtyřiadvacetiletý útočník a v minulé sezoně se stal nejlepším střelcem italské ligy s 26 góly. Díky jeho výkonům pomohl Neapoli k prvnímu mistrovskému titulu po 33 letech. Je pochopitelné, že hráči toto video a jeho následky velmi vadí a cítí se dotčeni.

Osimhenův agent, Roberto Calenda, ve svém prohlášení na sociální síti X uvedl, že je nepřijatelné zveřejnit něco takového na oficiálním klubovém kanálu. Dále dodal, že si hráč a jeho tým vyhrazují právo podniknout právní kroky vůči klubu, aby chránili Osimhena.

Je důležité si uvědomit, že hráči jsou veřejnými osobnostmi a mají právo na ochranu svého soukromí a důstojnosti. Zveřejňování videí, která hráče zesměšňují nebo poškozují jejich pověst, je nepřijatelné a může mít vážné následky.

Doufejme, že tato situace bude řešena spravedlivě a že se podobné incidenty nebudou opakovat. Hráči si zaslouží respekt a podporu, a to jak na hřišti, tak i mimo něj.