Baseballisté nedosáhli semifinále ME, což znamená konec medailových nadějí.

Baseballisté nedosáhli semifinále ME, což znamená konec medailových nadějí.

Český tým utrpěl porážku ve čtvrtfinálovém zápase proti Velké Británii na Mistrovství Evropy baseballistů. Zápas se odehrál před zaplněnou arénou „Draků“ a rozhodla o něm především dohrávka třetí a páté směny, ve kterých Britové zaznamenali osm bodů a otočili stav z 0:2 na 8:2. Během utkání Britové odpálili čtyři homeruny.

Český národní tým dosáhl dosavadního maxima z domácího šampionátu v roce 2014, kdy skončil čtvrtý. Letos by mohl opakovat páté místo.

Češi se od začátku spoléhali na nadhazovače Martina Schneidera, kterého trenér Chadim nasadil do turnaje poprvé. Sedmatřicetiletý rodák z Olomouce si v úvodních dvou směnách připsal tři strikeouty.

Reprezentační tým eliminovat v úvodním dějství po povedeném zákroku Marka Chlupa snahu Harryho Forda o dosažení třetí mety a udeřil ve třetí směně. Zkušený Eric Sogard trefil homerun a poslal Česko do vedení 2:0. Jako odměnu dostal od spoluhráčů po doběhu šohajský klobouk a valašku.

Britové ale v dohrávce třetí směny ihned reagovali. Nejprve po dobězích Kennarda Dawsona a Rayondre Mercera vyrovnali a následně završil obrat homerunem Nick Ward.

Češi se v páté směně dostali na první dvě mety a nadhazovače Jacoba Esche vystřídal Joseph King. Následný Sogardův odpal ale obrana soupeře zneškodnila a Britové při dohrávce znovu zaútočili. Po řadě chyb českého týmu v obraně zaznamenali další tři body a Schneidera vystřídal na kopci Jeff Barto. Ani ten ale výborný úsek rivala nezastavil a po homerunu Shamoye Christophera vedli Britové už 8:2.

Christopher přidal další homerun v osmé směně a britský tým už do závěrečného útoku české baseballisty nepustil. Další bod získal po doběhu Mercera a utkání ukončil v osmé směně Fordův homerun.

V dalších čtvrtfinálových zápasech Španělsko porazilo Švédsko 18:3, Německo porazilo Francii 6:5 a Nizozemsko porazilo Izrael 12:2. O 9. až 16. místo se utkali Švýcarsko – Rakousko (výsledek 9:2), Itálie – Ukrajina (výsledek 15:0), Belgie – Řecko (výsledek 5:4) a Chorvatsko – Maďarsko (výsledek 9:2).