Problém, který před turnajem nejlepších řeší Kanada, je dříve nemyslitelný pro velmoc.

Problém, který před turnajem nejlepších řeší Kanada, je dříve nemyslitelný pro velmoc.

Kanada, která je známá jako hokejová velmoc, se potýká s problémem v oblasti brankářské pozice. Zatímco v minulosti měla Kanada výběr z mnoha kvalitních brankářú, v posledních letech se situace změnily.

V minulosti mohla Kanada spoléhat na brankáře jako byli Martin Brodeur, Patrick Roy nebo Curtis Joseph. Tito hráči byli jedničkami svých týmů a reprezentovali Kanadu na mezinárodních turnajích. Nicméně, současná situace je odlišná. Kanada nemá jasného favorita na pozici jedničky.

Nominace na brankářskou pozici pro nadcházející mezinárodní turnaj je velmi nejistá. Nominovaní brankáři jsou neprověření, nevyrovnaní, nebo příliš starí. Nominace zahrnuje hráče jako je Carter Hart z Philadelphie a Darcy Kuemper z Washingtonu. Nicméně, ani jedna z těchto kombinací není považována za ideální.

Tento problém je součástí dlouhodobého trendu. V minulosti bylo v NHL mnoho kanadských brankářú, ale v posledních letech se tento počet snížil. Kanadské brankáře také neuspěly v hlasování o Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře ligy.

Tento problém může mít vliv na výsledky Kanady na mezinárodních turnajích. Kanada se musí vyrovnat s tímto problémem a najít stabilního a spolehlivého brankáře, který bude schopen konkurovat ostatním týmů;m.

Zdroj: https://www.nhl.com/news/canada-searching-for-next-great-goaltender/c-325342964