Lucie Šafářová se přihlásila na turnaj v Remeši a vrací se tak na kurty.

Lucie Šafářová se přihlásila na turnaj v Remeši a vrací se tak na kurty.

Šestatřicetiletá finalistka Roland Garros z roku 2015, Lucie Šafářová, se přihlásila do turnaje nižší kategorie ITF v Remeši jak ve dvouhře, tak i čtyřhře. Dosud se o jejím plánu návratu k tenisu nemluvilo.

Lucie Šafářová naposledy odehrála zápas ve dvouhře v roce 2018 v Québecu, kde prohrála s aktuální světovou sedmičkou Ons Jabeurovou z Tuniska. Její úspěšnou kariéru v čtyřhře zakončila v roce 2019 na French Open.

Lucie Šafářová je pětinásobnou grandslamovou šampionkou v čtyřhře a čtrnáctinásobnou vítězkou Fed Cupu. Po ukončení profesionální kariéry se věnovala mimo jiné mateřským povinnostem. S hokejistou Tomášem Plekancem má dceru a syna.

Organizátoři turnaje v Remeši Lucii Šafářové udělili divokou kartu. V úterním prvním kole se utká s osmnáctiletou Francouzkou Yaroslavou Bartashevichovou, která je momentálně na 782. místě světového žebříčku.

V čtyřhře se Lucie Šafářová připojí ke své neteři Emmě Dvořáčkové a společně se utkají proti ukrajinskému páru Marija Bergenová, Darja Lopatětská. Turnaj v Remeši má dotaci 25 000 dolarů.