Rozhodčí s opakovanými chybami a nevhodným chováním bude potrestán finančně.

Rozhodčí s opakovanými chybami a nevhodným chováním bude potrestán finančně.

Vladimír Pešina, manažer Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), potrestal rozhodčího Mrkvu za nespecifikované chyby v nedělním zápase mezi Vítkovicemi a Olomoucí. Mrkva navíc přijde o 50 procent ze zápasového paušálu.

Po utkání si hosté stěžovali na výkon jednoho ze dvou hlavních rozhodčích a generální manažer Erik Fürst následně oznámil, že klub bude Mrkvu vetovat. Olomouc vedla na Vítkovickém ledě 3:1, ale pak dostala dva góly v oslabení a nakonec prohrála 3:4 v prodloužení.

Po skončení zápasu bylo na straně hostů uděleno pět menších trestů a obránce Jan Švrček byl navíc vyloučen na pět minut a do konce utkání. Právě při signalizovaném kontroverzním Švrčkově trestu Vítkovice ve výhodě snížily a když seděl na trestné lavici, vyrovnaly dalším gólem.

Z týmu domácích, kteří početní výhodu využili celkem třikrát, nebyl za celý zápas vyloučen nikdo. Společně s Mrkvou rozhodoval zápas v roli hlavního slovenský rozhodčí Peter Stano.

„Po vyhodnocení nedělního zápasu nebude (Mrkva) nominován na dva extraligové duely a byl mu udělen peněžitý trest ve výši 50 procent ze zápasového paušálu. Vetaci olomouckého klubu jsme obdrželi a budeme ji respektovat,“ uvedl Pešina.

Olomouc si na výkon Mrkvy stěžovala i v lednu, kdy jej Fürst navíc obvinil z arogantního jednání. „V neděli byli nasraní hosté, domácí i diváci. A pan Mrkva odchází s umanutou pusou od parku nebo od čeho naprosto spokojený, protože si domů veze výplatu,“ řekl tehdy Fürst.

Vedení Olomouce dostalo následně dvě pokuty v souhrnné výši 85 000 korun za chování a vyjadřování generálního manažera vůči rozhodčím. Ředitel extraligy Martin Loukota vyměřil trest 75 000 korun za porušení herního řádu, zbylých deset tisíc nařídil uhradit předseda disciplinární komise Viktor Ujčík za nesportovní chování.