Australský hráč zasáhl sudího míčkem do tváře a byl potrestán ztrátou dvou bodů od výhry.

Australský hráč zasáhl sudího míčkem do tváře a byl potrestán ztrátou dvou bodů od výhry.

Australanova bitva proti Stefanovi Napolitanovi z Itálie byla hodně dramatická. První sada se rozhodovala v tiebreaku a ve druhé sadě měl Polmans mečbol. Bohužel volej u síťe nezvládl a frustrovaně napálil míček ven z kurtu. Při tom ale trefil sudího na umpiru.

Aktuálně 140. hráč světa byl okamžitě diskvalifikován a je pravděpodobné, že bude následovat i další trest. „Jsem zvědavý, jakou dostane pokutu, když přihlédneme k tomu, že já dostal za protřepávání lahve v Queensu 15 tisíc liber,“ rýpl si jeho krajan Nick Kyrgios, který připomněl údajně obscénní gesto, které s lahví na kurtu dělal.

Tato událost opět připomíná důležitost dodržování pravidel a respektování rozhodnutí rozhodčích. Tenis je sport s dlouhou tradicí a fair play by mělo být na prvním místě. Není přijatelné, aby hráči vyjadřovali svou frustraci násilím nebo nevhodným chováním.

Diskvalifikace je jedním z nejpřísnějších trestů, které může hráč v tenise dostat. Znamená to, že hráč musí opustit kurt a ztrácí veškeré body a výhody, které získal v daném zápase. Navíc může být udělena i finanční pokuta a hráč může být na určitou dobu suspendován.

Tato událost by měla sloužit jako připomenutí všem hráčům, že dodržování pravidel je nezbytné pro udržení spravedlivého prostředí a důstojnosti sportu. Fair play by mělo být vždy na prvním místě a hráči by měli být vzorem pro mladé tenisty.

Doufejme, že tato událost přispěje k většímu respektu mezi hráči a k tomu, aby se podobné incidenty nestaly. Tenis je krásný sport plný vášně a soutěže, a je důležité, aby se hrál s respektem k soupeřům, rozhodčím a pravidlům.