Sparta se v domácím zápase těsně před Vítkovicemi vrátila na čelo extraligy.

Sparta se v domácím zápase těsně před Vítkovicemi vrátila na čelo extraligy.

Hokejový zápas mezi HC Sparta Praha a HC Vítkovice Ridera skončil vítězstvím Sparty 3:2. Oba týmy nastoupily do čtvrtého zápasu v sedmi dnech, což bylo znát na tempu hry. V úvodu si mírnou převahu vytvořili domácí, ale gólové šance si nevytvářeli. Nejblíže brance byl kapitán Řepík, který ale minul branku.

Do vedení se dostali hosté, když Raskobovu střelu od modré čáry usměrnil za záda brankáře Kováře Chlán. Americký obránce mohl o dvě minuty později navýšit vedení Vítkovic, ale druhý gól v sezoně nepřidal.

Ve druhé třetině Sparta zvýšila aktivitu a tlačila se před Klimeše. Domácí ale často své akce překombinovali. Vyrovnat se jim podařilo v první přesilové hře. Horákovi ke gólu pomohla skutečnost, že Kestnerovi se zakončení nevydařilo.

Při Miklišově vyloučení mohl Ostravany posunout zpět do vedení Chlán, ale trefil jen tyč. V 37. minutě tak mohli Pražané otočit vývoj utkání, po Horákově asistenci přesně střílel Kousal.

Aktivní druhý sparťanský útok se postaral i o třetí gól, když po Horákově střele zakončoval po 57 sekundách závěrečné třetiny do prázdné branky Kestner a připsal si první extraligový gól v dresu Pražanů. Stejná formace mohla přidat ve 45. minutě další branku, Kousalovo zakončení však skončilo těsně vedle tyčky.

Vítkovice mohly snížit při Řepíkově vyloučení, Kováře ale výrazněji neohrozily. Naopak při následném trestu Fridricha byl v permanenci Klimeš, čtvrtý gól však neinkasoval. Již v 58. minutě se hosté odhodlali k power play, podařilo se jim snížit, vyrovnat už nedokázali.

Celkově se jednalo o vyrovnané utkání, ve kterém Sparta nakonec zvítězila. Branky a nahrávky zaznamenali Horák, Kousal a Kestner za Spartu a Chlán a Kalus za Vítkovice. Rozhodčími byli Jaroš a Hribik, vyloučení bylo 3:4 ve prospěch Sparty. Využití přesilovek bylo 1:0 pro Spartu. Utkání sledovalo 9863 diváků.

Sestavy týmů:

Sparta: J. Kovář – Irving, Kempný, Mozík, Němeček, Moravčík, Krejčík, Mikliš – Řepík, Sobotka, Chlapík – Kestner, Horák, P. Kousal – Hauser, Lajunen, Buchtele – D. Vitouch, O. Najman, Forman. Trenér: Gross.

Vítkovice: Klimeš – Grman, Percy, Raskob, Mikuš, L. Kovář, Gewiese – Mueller, Chlán, Bukarts – Lakatoš, Krieger, Fridrich – M. Kalus, Claireaux, J. Káňa