Jak se připravit na pohovor: Tipy a triky pro úspěšný výkon

Jak se připravit na pohovor: Tipy a triky pro úspěšný výkon

Před pohovorem se může každý cítit nervózně a nejistě. Nicméně, existuje několik tipů a triků, které vám pomohou se připravit na pohovor a zvýšit vaše šance na úspěch.

1. Připravte si své životopis a motivační dopis

Před pohovorem si připravte svůj životopis a motivační dopis. V životopisu popište své zkušenosti, vzdělání a dovednosti. Motivační dopis by měl obsahovat vaše motivace pro danou pozici a proč si myslíte, že jste pro ni vhodný.

2. Zjistěte více o společnosti

Před pohovorem se informujte o společnosti, u které se chystáte na pohovor. Zjistěte, co společnost dělá, jaké jsou její cíle a hodnoty. Toto vám pomůže lépe pochopit, co od vás společnost očekává.

3. Přemýšlejte o otázkách, které vám mohou být položeny

Přemýšlejte o otázkách, které vám mohou být položeny během pohovoru. Například: Proč chcete pracovat pro tuto společnost? Jaké jsou vaše silné a slabé stránky? Jaký je váš přístup k práci v týmu? Pokud si připravíte odpovědi na tyto otázky předem, budete mít větší sebejistotu během pohovoru.

4. Přemýšlejte o svém oblečení

Je důležité, abyste měli na sobě vhodné oblečení. Zvolte si oblečení, které odpovídá kultuře společnosti, u které se chystáte na pohovor. Pokud nevíte, jaké oblečení je vhodné, zavolejte do společnosti a zeptejte se.

5. Přijďte na pohovor včas

Je důležité, abyste přišli na pohovor včas. Pokud možno, přijďte o několik minut dříve, abyste si mohli odpočinout a uklidnit se před pohovorem.

6. Během pohovoru buďte upřímní a pozitivní

Během pohovoru buďte upřímní a pozitivní. Snažte se odpovídat na otázky co nejvíce konkrétně a přesvědčivě. Pokud nevíte odpověď na nějakou otázku, nebojte se to říct. Je lepší říct, že nevíte, než se snažit něco vymýšlet.

7. Dělejte si poznámky

Pokud si během pohovoru děláte poznámky, ukazuje to vaši aktivní účast a zájem o pozici. Navíc si po pohovoru budete moci lépe vybavit, co bylo řečeno.

8. Zeptejte se na další kroky

Na konci pohovoru se zeptejte na další kroky. Zeptejte se, kdy můžete očekávat zpětnou vazbu a jaký je další postup v případě, že budete vybráni.

S těmito tipy a triky se můžete připravit na pohovor a zvýšit