Pořadatelské země fotbalového MS 2030: Šest států na třech kontinentech

Pořadatelské země fotbalového MS 2030: Šest států na třech kontinentech

Mistrovství světa ve fotbale je jedním z největších sportovních událostí na světě. Každé čtyři roky se týmy z celého světa utkávají o titul nejlepšího fotbalového týmu na planetě. A v roce 2030 se bude tento prestižní turnaj konat ve třech zemích – Uruguayi, Argentině a Paraguayi.

Tento ročník mistrovství světa bude slavit 100 let od prvního šampionátu, který se konal v roce 1930 právě v Uruguayi. Je to tedy symbolický výběr pořadatelských zemí, které mají bohatou fotbalovou historii a tradici. Uruguay je známá jako první vítěz mistrovství světa a Argentina je domovem jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob – Lionela Messiho.

Ale to není jediná změna, která se připravuje pro mistrovství světa v roce 2030. Poprvé v historii se bude turnaj hrát ve více než dvou zemích. Uruguay, Argentina a Paraguay společně hostí tento velký fotbalový festival. Tímto způsobem se rozšiřuje oblast, ve které se turnaj koná, a dává se tak příležitost fanouškům z různých částí světa, aby se zúčastnili této události.

Rozhodnutí o pořadatelích mistrovství světa v roce 2030 bylo jednomyslně schváleno Radou FIFA. Po úspěšném dokončení kandidátského procesu bude rozhodnutí potvrzeno na kongresu FIFA v roce 2024. To znamená, že se země již mohou začít připravovat na tento velký sportovní svátek.

Mistrovství světa v roce 2026 bude hostit Kanada, Mexiko a Spojené státy americké. Tento turnaj bude také historický, protože se ho poprvé zúčastní 48 týmů. V minulosti hrálo na mistrovství světa pouze 32 týmů, ale tento počet se zvýší, aby se více zemí mohlo zapojit do tohoto prestižního turnaje.

Mistrovství světa ve fotbale je nejen o soutěžení mezi týmy, ale také o spojování lidí z různých koutů světa. Je to událost, která přitahuje pozornost milionů fanoušků a přináší radost a vzrušení. A v roce 2030 se tato událost rozšíří do Uruguaye, Argentiny a Paraguaye, aby oslavila 100 let od prvního šampionátu.