Vladařův gólman: Jedna asistence, ale sedm gólů inkasovaných

Vladařův gólman: Jedna asistence, ale sedm gólů inkasovaných

Hokejové zápasy před NHL nabídly zajímavé souboje a mnoho gólů. V jednom z utkání se střetli týmy New Jersey Devils a New York Rangers. Devils se dostali do vedení díky dvěma brankám v osmé minutě během pouhých 36 sekund. Oba góly připravil asistencemi Ondřej Palát. První branku vstřelil Jesper Bratt po Palátově důrazné hře u mantinelu. Druhou branku pak zakončil Luke Hughes po kombinaci s Palátem. Rangers se snažili dotáhnout zápas, snížili na 1:2 a 2:3. Branky za Rangers vstřelili Will Cuylle a Adam Fox. Devils však vždy dokázali odpovědět a prosadili se Dawsonem Mercerem a Jackem Hughesem. Konečný výsledek 5:2 pak uzavřel Nico Hischier při hře hostů bez brankáře. V brance Devils celý zápas odchytal Vítek Vaněček, který inkasoval dvě branky ze 21 střel soupeře a měl úspěšnost zásahů 90,5 procenta.

Další zápas mezi týmy Calgary Flames a Edmonton Oilers nabídl mnoho gólů a dramatických momentů. Calgary se dostalo do dvoubrankového vedení, ale Edmonton dokázal otočit skóre a vyhrát 7:2. Za Calgary se prosadil obránce Nikita Zadorov po přihrávce od Vladaře. Daniel Vladař odchytal celý zápas za Calgary a inkasoval sedm branek ze 44 střel soupeře s úspěšností zásahů 84,1 procenta. Výraznou roli v utkání sehráli Connor McDavid s Connorem Brownem, kteří se podíleli na kanonádě Oilers.

V dalším zápase se střetli týmy Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings. Pittsburgh vedl po gólu Xaviera Ouelleta, ale Detroit dokázal otočit skóre a vyhrát 2:1. V sestavě Pittsburghu se objevili dva čeští hráči – Libor Hájek a Radim Zohorna. Hájek odehrál téměř devatenáct minut a zapsal si nejvyšší počet střel ze všech hráčů v týmu (3). Zohorna strávil na ledě podobný čas, vystřelil jednou na branku, ale nebodoval.

Poslední zápas mezi týmy Columbus Blue Jackets a Buffalo Sabres skončil vítězstvím Columbusu 5:3. Vítězný gól vstřelil Adam Fantilli, trojka posledního draftu. Za domácí tým chytal brankář Pavel Francouz. Na straně hostů se neprosadil Lukáš Rousek.

Přípravné zápasy před NHL nabídly mnoho zajímavých momentů a ukázek dovedností hráčů. Fanoušci se mohou těšit na nadcházející sezónu, která slibuje mnoho vzrušení a gólů.