Hráč s nejzákeřnějším stylem hry brutálně napadá Čecha. V Finsku začal sezonu neuvěřitelně divokým výkonem.

Hráč s nejzákeřnějším stylem hry brutálně napadá Čecha. V Finsku začal sezonu neuvěřitelně divokým výkonem.

Michal Jordán, český hokejový obránce, zatím za tým Lahti ve finské lize nezaznamenal žádné body. Ve svých sedmi zápasech nasbíral pět porážek a dvě výhry. Navíc je nejvylučovanějším hráčem celé soutěže, s 50 trestnými minutami na kontě. Jordánův vstup do nové sezóny byl označen novináři z listu Ilta-Sanomat jako největší zklamání.

Jordán, který je bronzovým medailistou z mistrovství světa 2022 a bývalým hráčem Caroliny, způsobil ve třetím ligovém zápase proti týmu KalPa Kuopio zranění Andreasi Okanymu. Za tento zákrok byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Devět dní poté trefil do hlavy švédského hráče Johana Sundströma ze Sport Vaasan a znovu nedohrál zápas. Disciplinární komise mu poté udělila trest na tři utkání.

Jordán měl být pro tým Lahti posilou a vzorem pro ostatní hráče, ale jeho výkony jsou daleko od očekávání. Podle novináře Suvinena je to propadák. Jordán měl podobně jako Slovák Samuel Buček, který přišel do týmu Třince, problémy hned na začátku svého působení v Lahti. Jeho přestup byl hodnocen jako „otevření víka od červí díry“.

Lahti se momentálně nachází na třináctém místě v patnáctičlenné tabulce finské ligy. Jordán si zatím neudělal dobré jméno ani na ledě, ačkoli má za sebou účast na šesti světových šampionátech, olympijských hrách a světovém poháru. V současnosti si odsedí třetí zápas trestu a v sobotu by mohl nastoupit do domácího duelu proti Tappara Tampere.