Název: Projev vzteku jezdcem ve formě frustrovaného procházky v boxech a konfrontace s osobním trenérem

Název: Projev vzteku jezdcem ve formě frustrovaného procházky v boxech a konfrontace s osobním trenérem

Kanadský pilot Lance Stroll se stal předmětem pozornosti během kvalifikace na závod Formule 1 poté, co byl vyřazen z boje o pole position. Jeho reakce na tuto situaci však vyvolala ještě větší rozruch. Stroll totiž vyhodil volant z kokpitu svého vozu a při odchodu z boxů odstrčil člena svého týmu Henryho Howa.

Henry How je osteopat a osobní trenér Kanaďana, který mu pomohl zotavit se ze zranění po nehodě na kole, při které si zlomil zápěstí. Stroll mu za to vděčí a považuje ho za důležitou součást svého týmu. Jeho reakce na vyřazení z boje o pole position byla tedy nečekaná a mnozí se divili, proč se takto choval.

Samotná kvalifikace pro Strolla nebyla úspěšná. Obsadil až 17. pozici, což bylo o 1,1 sekundy pomaleji než jeho týmový kolega Fernando Alonso, který skončil na třetím místě. Stroll se na oficiálních stránkách Formule 1 vyjádřil k této situaci slovy: „Byl to posr*ný trénink.“

Podle jeho vlastních slov mu bylo první rychlé kolo smazáno kvůli porušení limitů tratě a ve druhém kole ho zbrzdil provoz na trati. Před posledním měřeným okruhem tak neměl dostatek času na to, aby zajel rychlý čas. Přestože se auto chovalo dobře, chybělo mu prostě tempo.

Strollův výbuch vzteku a následné chování vzbudilo rozruch mezi fanoušky a odborníky. Někteří ho kritizovali za nezvládnutí emocí a neadekvátní reakci na nepříznivou situaci. Jiní však brali v úvahu jeho frustraci a stres, který s sebou závodní prostředí nese.

Zda bude mít toto chování nějaké následky pro Strolla, zatím není jasné. Jeho tým Aston Martin zatím na tuto situaci nereagoval. Je však možné, že se bude jednat o téma diskuse v následujících dnech.