Šwiateková přerušila fenomenální sérii Coco a ukázala, že není neporazitelná

Šwiateková přerušila fenomenální sérii Coco a ukázala, že není neporazitelná

V nedávném semifinále tenisového turnaje žen v Pekingu se odehrál zajímavý duel mezi druhou nasazenou hráčkou světového žebříčku, Polkou Igą Świątekovou, a třetí nasazenou Američankou Coco Gauffovou. Gauffová se v tomto zápase nedokázala dostat ani k jednomu brejkbolu a sama ztratila podání dvakrát v každém setu. Toto bylo již deváté vzájemné utkání obou hráček a osmou porážku si připsala Gauffová.

Jedinou výhru nad Świątekovou si Gauffová připsala v srpnu na turnaji v Cincinnati, kde začala svou rekordní vítěznou sérii této sezony, kterou zakončila vítězstvím na grandslamovém US Open. Toto vítězství bylo pro ni osobním maximem a znamenalo šestnácté vítězství na okruhu WTA Tour.

Świąteková zatím na turnaji v Pekingu ztratila pouze jeden set a bude hrát o svůj pátý letošní titul. V nedělním finále se utká s přemožitelkou Petry Kvitové z druhého kola, Ljudmilou Samsonovovou z Ruska, která ve čtvrtfinále porazila Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu v poměru 7:6, 6:3.

Tenisový turnaj žen v Pekingu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 8,127,389 dolarů. V semifinále se utkaly Świąteková (2-Pol.) a Gauffová (3-USA), přičemž Świąteková zvítězila v poměru 6:2, 6:3.