Perušič a Schweiner začali Mistrovství světa nečekanou porážkou, ženy zvítězily.

Perušič a Schweiner začali Mistrovství světa nečekanou porážkou, ženy zvítězily.

Český pár Barbora Hermannová a Markéta Sluková vyhrál svůj první zápas na Mistrovství světa v plážovém volejbalu v mexickém Tlaxcale. V utkání proti paraguayskému páru Erika Bobadillová a Michelle Valienteová zvítězily české hráčky poměrem 2:1 (21:14, 17:21, 15:10).

Český pár, který byl nasazen jako 21., do zápasu vstoupil s vítězným duchem, ale hned na začátku prvního setu se nedokázal udržet ve vedení. Sice se jim podařilo ztrátu tří bodů dohnat, ale Kubánky, které byly nasazeny až jako číslo 33, dokázaly lépe zvládnout koncovku setu. Ve druhém setu se českým hráčkám podařilo prolomit vedení soupeřek a rozhodnout o vítězství čtyřmi body za sebou od stavu 9:9. Nicméně v tie-breaku si Kubánky vypracovaly dvoubodový náskok a poté ho ještě zvýraznily pěti výměnami za sebou.

Barbora Hermannová po zápase uvedla, že jim nepomohlo, že začali proti Kubánkám, které jsou extrémně fyzické. Uznala, že zápas se nevyvíjel podle jejich představ a že si vybrala hodně podprůměrný zápas. Markéta Sluková dodala, že klíčem k porážce bylo jejich podání, kterým nebyli schopni soupeřky zatlačit, a také několik důležitých situací, které nevyřešili tak, jak měli.

Další zápas českého týmu je naplánován na následující noc proti Mexičanům. Z 12členných skupin postoupí do play-off vždy dva nejlepší týmy plus čtyři ze třetích míst.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Tlaxcale pokračuje a český pár Hermannová/Sluková bude doufat v další úspěch ve svých dalších zápasech.