Medveděv – bavič okruhu, který se stal terčem kritiky fanoušků a vtipkoval si na účet pořadatelů.

Medveděv – bavič okruhu, který se stal terčem kritiky fanoušků a vtipkoval si na účet pořadatelů.

Ruský tenista Daniil Medveděv se na posledním grandslamu sezony v New Yorku stal středem pozornosti díky svým vtipům a kousavým prohlášením na kurtu i na tiskových konferencích. A zdá se, že si své „vtípky“ užívá i nadále.

Během týdne si nedokázal odpustit několik vtipů na adresu pořadatelů, protože se mu nelíbily mříže Head, kterými se hrálo v Pekingu. „Jakmile s nimi zahrajete pár úderů, jsou velké, těžké, je to jako si ping-pongovat s grapefruitem,“ žertoval Medveděv.

A to i přesto, že se probojoval až do finále turnaje, kde nestačil na dvaadvacetiletého Itala Jannika Sinnera. A ani tam si neodpustil vtip. Po oficiálním focení s trofejemi se přitočil k Sinnerovi a vytáhl mu z poháru plyšového maskota turnaje, kterého Ital dostal za vítězství.

Video tohoto okamžiku se stalo hitem sociálních sítí, zejména kvůli výrazu italského hráče, kterému se podle všeho krádež vůbec nelíbila. Nikdo z tenisových fanoušků ale netušil, že si tam Medveděv svého plyšáka ukryl, protože i on ho za finálovou účast dostal.

„Byl můj, jen jsem ho neměl kam dát při fotografování a přišlo mi, že by to při pózování s ním nevypadalo hezky. Byl jsem překvapený, jaký z toho pak byl šrumec, ale musím uznat, že ta scéna na videu i fotkách vypadala vtipně,“ vysvětlil Rus.

Jejich proslovy na slavnostním ceremoniálu ukázaly, že spolu mají dobrý vztah a umí přijmout vzájemnou nadsázku. „Janniku gratuluju, do třetice všeho dobrého, viď? Dvakrát jsem tě letos ve finále porazil, teď slavíš ty,“ připomněl Medveděv.

„Díky, že jsi mě tentokrát nechal vyhrát,“ odpověděl mu Sinner.

Sedmadvacetiletý Rus je zatím neohroženou světovou dvojkou, naopak se nenápadně pomalu přibližuje současné dvojce Alcarazovi, chybí mu na něj bezmála čtrnáct stovek bodů. A teď je před ním tisícovkový podnik Masters v Šanghaji.

„Cítím, že jsem teď v dobré formě. Mám před sebou posledních pár turnajů a chci alespoň jeden vyhrát. To je můj cíl pro zbytek sezony,“ dodal Medveděv.