Čeští hráči ve West Hamu pokračují v úspěšných výkonech. Tomáš Souček se opět prosadil gólem, Vladimír Coufal již počtvrté v řadě přihrál asistenci.

Čeští hráči ve West Hamu pokračují v úspěšných výkonech. Tomáš Souček se opět prosadil gólem, Vladimír Coufal již počtvrté v řadě přihrál asistenci.

Anglická fotbalová liga pokračovala osmým kolem, ve kterém se odehrály některé zajímavé zápasy. Jedním z nich byl souboj mezi West Hamem a Newcastle, který skončil remízou 2:2. Newcastle přijel do Londýna s dobrou formou, když vyhrál čtyři zápasy v různých soutěžích a vstřelil v nich 15 branek. Nicméně West Ham se ujal vedení díky gólu Tomáše Součka, který se trefil již ve 8. minutě. Obrat však přišel ve druhé půli, když švédský útočník Alexander Isak dvěma góly v rozmezí šesti minut otočil vývoj zápasu ve prospěch Newcastle. Nicméně minutu před koncem dokázal Coufal připravit gól pro Ghaňana Kuduse, který vyrovnal na konečných 2:2.

Dalším zápasem, který stál za pozornost, bylo utkání mezi Brightonem a Liverpoolem. Brighton se oklepal z debaklu 1:6 s Aston Villou a vstoupil do zápasu s velkou chutí. Adingra z Pobřeží slonoviny brzy pokořil liverpoolskou obranu a poslal Brighton do vedení. Fanoušci hostů si vzpomněli na poslední zápas na tomto stadionu, kdy sledovali prohru svého týmu 0:3. Nicméně Mohamed Salah, který měl zatím na kontě jen tři góly, se postaral o obrat ve prospěch Liverpoolu. Ve druhé půli dvěma brankami strhl vedení na stranu hostů. Domácí však nechtěli prohrát a minutu před koncem dokázal Dunk vyrovnat na konečných 2:2.

Další zápas se odehrál mezi Wolverhamptonem a Aston Villou, který skončil remízou 1:1. Aston Villa, která předtím vyhrála tři ligové zápasy v řadě, se musela spokojit s jedním bodem. Wolverhampton se ujal vedení díky gólu Hwanga Hi-čhana, ale Torres dokázal vyrovnat a zachránit tak bod pro Aston Villu.

V tabulce Premier League se na prvním místě nachází Tottenham s 20 body, následovaný Manchesterem City s 18 body. Na třetím místě je Liverpool se 17 body a čtvrté místo patří Arsenalu také se 17 body. Pátou příčku obsazuje Aston Villa se 16 body a šesté místo patří Brightonu také se 16 body.

Večerní zápas mezi Arsenalem a Manchesterem Citym bude rozhodovat o prvním místě v tabulce. Obě mužstva mají zatím dobré výsledky a budou chtít získat tři body a posunout se na čelo ligy.

Anglická fotbalová liga nabízí stále napínavé zápasy a fanoušci se mohou těšit na další vzrušující duely.