Pastrňák se stává druhým nejlépe placeným hráčem v historii NHL, překonává Jágrův český rekord.

Pastrňák se stává druhým nejlépe placeným hráčem v historii NHL, překonává Jágrův český rekord.

NHL, National Hockey League, je nejprestižnější hokejovou soutěží na světě. Každý rok se zde utkávají nejlepší hokejisté z celého světa a soutěží o Stanley Cup, nejcennější trofej v hokeji. Kromě slávy a úspěchu si však mnozí hráči v NHL také vydělávají velké peníze. Podívejme se tedy na přehled nejlépe placených hokejistů této soutěže před úterním startem.

Na prvním místě seznamu nejlépe placených hokejistů NHL se nachází Connor McDavid z Edmonton Oilers. Tento kanadský útočník si za sezónu 2021/2022 přijde na úctyhodnou sumu 12,5 milionu dolarů. McDavid je jedním z nejtalentovanějších hráčů současnosti a jeho rychlost a technika jsou pro soupeře velkou výzvou.

Na druhém místě se umístil Auston Matthews z Toronto Maple Leafs s ročním platem ve výši 11,6 milionu dolarů. Matthews je dalším kanadským útočníkem, který se stal jednou z klíčových postav Maple Leafs a jeho střelecké schopnosti jsou obdivuhodné.

Třetí příčku obsadil Artemi Panarin z New York Rangers, který si přijde na 11,6 milionu dolarů. Tento ruský útočník je známý svou rychlostí a technikou a je jedním z nejproduktivnějších hráčů v lize.

Dalšími hráči, kteří se umístili v žebříčku nejlépe placených hokejistů NHL, jsou například Carey Price z Montreal Canadiens, David Pastrňák z Boston Bruins nebo Aleksandr Ovečkin z Washington Capitals. Všichni tito hráči mají roční plat přesahující 10 milionů dolarů.

Je důležité si uvědomit, že tyto výdělky jsou pouze hrubé částky a hráči musí z nich zaplatit daně a další poplatky. Nicméně je to stále velmi lukrativní odměna za jejich tvrdou práci a talent.

Nejlépe placení hokejisté NHL jsou odměnou za jejich vynikající dovednosti a přínos pro své týmy. Jejich výkony na ledě jsou sledovány miliony fanoušků po celém světě a jejich jména jsou zapsána v historii hokeje.

Před úterním startem NHL je zajímavé se podívat na přehled nejlépe placených hokejistů soutěže. Tito hráči jsou vzorem pro mladé hokejisty a jejich úspěchy a výdělky ukazují, jak daleko může talent a tvrdá práce vést.