Stadiony s historií a slávou: Místo, kde se uskuteční Euro 2028

Stadiony s historií a slávou: Místo, kde se uskuteční Euro 2028

Podívejte se, na jakých stadionech se bude ve Velké Británii a Irsku hrát v roce 2028 fotbalové mistrovství Evropy.

Fotbalové mistrovství Evropy je jedním z nejprestižnějších sportovních turnajů na světě a přitahuje pozornost milionů fanoušků po celém světě. Pořádání takového turnaje je velkou čestí pro každou zemi, která má tu možnost. V roce 2028 se tento prestižní turnaj uskuteční ve Velké Británii a Irsku, což je obrovská událost pro tyto země.

Pro pořádání takového velkého turnaje je nezbytné mít k dispozici moderní a kapacitně dostatečné stadiony. Ve Velké Británii a Irsku je mnoho vynikajících fotbalových stadionů, které splňují tyto požadavky. Zde je seznam některých stadionů, na kterých se bude hrát mistrovství Evropy v roce 2028:

1. Wembley Stadium, Londýn, Anglie:

Wembley Stadium je největší fotbalový stadion ve Velké Británii a jedno z nejznámějších na světě. S kapacitou přes 90 000 diváků je to ideální místo pro finále a další klíčové zápasy tohoto turnaje. Stadion je vybaven moderními technologiemi a nabízí vynikající zázemí pro diváky i hráče.

2. Old Trafford, Manchester, Anglie:

Old Trafford je domovským stadionem slavného fotbalového klubu Manchester United. S kapacitou přes 74 000 diváků je to druhý největší stadion ve Velké Británii. Díky svému významu a historii je Old Trafford ideálním místem pro klíčové zápasy tohoto turnaje.

3. Celtic Park, Glasgow, Skotsko:

Celtic Park je domovským stadionem slavného skotského fotbalového klubu Celtic FC. S kapacitou přes 60 000 diváků je to největší stadion ve Skotsku. Celtic Park je známý svou vášní a atmosférou, kterou fanoušci vytvářejí během zápasů. Bude to skvělé místo pro některé zápasy mistrovství Evropy.

4. Aviva Stadium, Dublin, Irsko:

Aviva Stadium je národním stadionem Irska a domovským stadionem irské fotbalové reprezentace. S kapacitou přes 51 000 diváků je to jedno z nejmodernějších a nejlépe vybavených stadionů v Evropě. Aviva Stadium je ideálním místem pro některé zápasy tohoto turnaje.

5. Millennium Stadium, Cardiff, Wales:

Millennium Stadium je národním stadionem Walesu a domovským stadionem velšské fotbalové reprezentace. S kapacitou přes 74 000 diváků je to největší stadion ve Walesu. Stadion je vybaven moderními technologiemi a nabízí vynikající zázemí pro diváky i hráče.

Toto jsou pouze některé z mnoha stadionů, na kterých se bude hrát mistrovství Evropy v roce 2028 ve Velké Británii a Irsku. Všechny tyto stadiony mají své vlastní unikátní atmosféry a