Házenkářky se připravují na boj o Euro: Focení v nových dresech a natáčení videoklipu

Házenkářky se připravují na boj o Euro: Focení v nových dresech a natáčení videoklipu

České házenkářky se připravují na první kvalifikační zápas o Euro 2024, který sehrají proti Finsku ve středu 11. října od 17:15 ve Zlíně. Tým spolupracuje s norským koučem Bentem Dahlem, který je velmi profesionální a pro hráčky to byla zajímavá zkušenost.

Příprava na zápas s Finskem je rychlá, protože se tým sešel v pondělí a už ve středu se hraje. Díky dlouhodobé spolupráci s Bentem má tým spoustu zkušeností, které si pamatuje. Hráčky se těší na první zápas, který se hraje doma ve Zlíně. Doufají, že přijde hodně fanoušků a vytvoří skvělou atmosféru, stejně jako na kvalifikačním zápase v Brně proti Švýcarsku, který Česku zajistil postup na letošní mistrovství světa.

Po zápase s Finskem čeká házenkářky cesta do Portugalska, kde se v neděli utkají s domácím týmem. Vstupenky na středeční zápas ve Zlíně jsou k dispozici.

Nominace na kvalifikační zápasy proti Finsku a Portugalsku:

Brankářky: Petra Kudláčková (DHC Slavia Praha), Sabrina Novotná (Házená Kynžvart), Patricie Wizurová (DHC Sokol Poruba)

Pravá křídla: Dominika Zachová (DHK Baník Most), Anna Franková (TuS Metzingen/Něm.)

Pravé spojky: Sára Kovářová (MKS Lublin/Pol.), Markéta Šustáčková (Molde Elite/Nor.), Silvie Polášková (MKS Piotrcovia/Pol.), Charlotte Cholevová (Brest Bretagne Handball/Fr.)

Střední spojky: Natálie Kuxová (DHK Baník Most), Julie Franková (DHC Slavia Praha), Veronika Mikulášková (DHK Baník Most)

Levé spojky: Markéta Jeřábková (Ikast Håndbold/Dán.), Kamila Kordovská (Plan de Cuques/Fr.), Eliška Desortová (HC DAC Dunajská Streda/Slovensko)

Levá křídla: Veronika Malá (SG BBM Bietigheim/Něm.), Adéla Střížková (DHK Baník Most), Klára Kubálková (DHK Zora Olomouc)

Pivotky: Alena Stellnerová (Sokol Písek), Anna Jeřábková (DHK Baník Most), Katka Dresslerová (Házená Kynžvart)