Kovář se snaží stát se nejlepším v Leverkusenu do dvou let, ale překáží mu legenda.

Kovář se snaží stát se nejlepším v Leverkusenu do dvou let, ale překáží mu legenda.

Třiadvacetiletý gólman zatím za Bayer v této sezóně zasáhl do dvou zápasů Evropské ligy a plní roli dvojky za Lukasem Hradeckým, věří ale, že si postupnými kroky vybojuje pozici jedničky. Kovář je zároveň rád, že ho trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně zařadil do nominace českých fotbalistů na nadcházející zápasy evropské kvalifikace v Albánii a proti Faerským ostrovům. Řekl to na dnešní tiskové konferenci národního mužstva v Praze.

„Cítím se fajn. Po přestupu do nového klubu to je vždy náročnější, než si člověk zvykne. Ale myslím, že adaptace byla skvělá. Je to o to snazší, že v týmu mám kolegy z nároďáku. Adam (Hložek) a Patrik (Schick) mi to hodně usnadnili. A jsem rád, že teď můžu být v reprezentaci, že jsem po zranění Jindry Staňka byl další na řadě,“ uvedl Kovář.

Za Leverkusen zatím zasáhl do obou duelů ve skupině Evropské ligy a inkasoval v nich jediný gól. „Počítal jsem s rolí, která mi byla přidělena. Nikdo mi nic nesliboval, kdy a co budu hrát. Snažím se na sobě na každém tréninku pracovat co nejlépe a ukázat trenérovi, že jsem lepší gólman než ten, kterého si momentálně vybírá. Jsem spokojený, že jsem už takhle brzo dostal šanci v Evropské lize a dvakrát jsme vyhráli, což je super. Určitě mi to do budoucna pomůže. Teď se soustředím, abych se v týmu co nejlépe usadil a postupnými kroky si vybojoval v brance pozici číslo jedna,“ řekl Kovář.

Třiatřicetiletá jednička Bayeru Hradecký je zároveň kapitán a dostat se přes něj mezi tyče nebude snadné. „Je to legenda klubu, ale taky už má svoje roky. Když na sobě budu pracovat, půjdu si postupně za tím snem, abych se dostal do brány, a na každém tréninku budu ukazovat, že jsem lepší než on, šance i v bundeslize přijde. Ve finále je na trenérovi, koho se o víkendu rozhodne dát do brány,“ konstatoval Kovář.

Gólman, který v minulé sezóně při hostování ve Spartě získal český titul, v létě dlouho zvažoval, kam z Manchesteru zamíří. Je přesvědčen, že se rozhodl dobře. „Myslím, že tohle byl ten správný krok. Mám velkou motivaci se v budoucnu dostat do brány Leverkusenu, třeba v horizontu dvou let, kdy mi bude 25 let. Chytat za jeden z nejlepších klubů v Německu není podle mě úplně špatné. Věděl jsem, jakou budu mít pozici, ale udělám maximum, abych v bráně jednou stál,“ poznamenal Ková