Mrázek exceluje ve svém debutu, přispívá 38 zásahy k vítězství Chicaga. Bedard se zapsal do statistik s prvním bodem.

Mrázek exceluje ve svém debutu, přispívá 38 zásahy k vítězství Chicaga. Bedard se zapsal do statistik s prvním bodem.

Včerejší zápasy v NHL přinesly zajímavé momenty a výsledky. Jedním z nich byl zápas mezi týmy Pittsburgh Penguins a Chicago Blackhawks, ve kterém se výrazně prosadil český brankář Petr Mrázek. Celkem kryl 38 střeleckých pokusů soupeře a s úspěšností zásahů 95 procent byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Pro Mrázka začal zápas ne šťastně, když v 8. minutě nedokázal zareagovat na teč Bryana Rusta a inkasoval první gól. Druhý gól obdržel chvíli po polovině zápasu z hole Sidneyho Crosbyho a situace pro Chicaco nevypadala dobře. Nicméně ve zbytku zápasu se Mrázek v brance výrazně zlepšil a pomohl k cennému obratu. Blackhawks otočili nepříznivý stav, snížili ve druhé třetině a ve třetím dějství rozhodli o výhře 4:2 třemi góly.

Dalším zajímavým momentem byl debut osmnáctiletého talentu Conora Bedarda v dresu Chicaga. Bedard, který byl první volbou červnového draftu, se zapojil do elitního útoku a svůj premiérový bod v NHL zaznamenal v 36. minutě, kdy se podílel na kontaktní brance Ryana Donata. Bedard odehrál 21 minut a 29 sekund a byl nejaktivnějším hráčem Chicaga se pěti střeleckými pokusy.

Po zápase se Bedard vyjádřil, že i když byl nejméně důležitým hráčem, který se do akce zapojil, je příjemné bodovat hned v prvním zápase sezony. Mladý útočník si přál, aby se každým střídáním a každým zápasem zlepšoval.

Další zápas mezi týmy Tampa Bay Lightning a Nashville Predators přinesl gólovou smršť ve třetí třetině. První dvě třetiny zápasu skončily s jednou brankou na každé straně, ale ve třetí části se Lightning rozjeli a nasázeli čtyři góly, čímž si zajistili výhru 5:3. Trenér Lightning Jon Cooper pochválil své hráče za jejich výkon a uvedl, že i když v kontextu celé základní části výhra nic neznamená, zápas byl přesto speciální a hráči chtěli udělat dojem.

V posledním zápase se obhájci Stanley Cupu z týmu Vegas Golden Knights utkali s nováčkem Seattle Kraken. Golden Knights vedli po 22 minutách už 3:0, ale Kraken dokázali snížit. Nicméně gólman Adin Hill odchytal skvělý zápas a dovedl Vegas k výhře 4:1 se 32 zákroky.

Celkově se jednalo o zajímavé zápasy, ve kterých se prosadili jak čeští hráči, tak mladí talenti. NHL sezona je teprve na začátku a fanoušci se mohou těšit na další vzrušující momenty.